Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ministra Raquel Sánchez anuncia la signatura d’un protocol amb els ajuntaments de l’Arc Metropolità per construir habitatge públic de lloguer assequible

Escoltar

La ministra Raquel Sánchez anuncia la signatura d’un protocol amb els ajuntaments de l’Arc Metropolità per construir habitatge públic de lloguer assequible

Mataró és una de les 9 ciutats que formen part de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, una entitat que avui s’ha reunit amb la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per abordar les polítiques d’habitatge. Fruit d’aquesta trobada s’ha acordat signar un protocol entre el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda per construir habitatge públic de lloguer assequible a les poblacions que formen part d’aquesta segona corona.

Foto de la ministra Raquel Sánchez amb els alcaldes i alcaldesses dels 9 municipis de l'Arc Metropolità.
Foto de la ministra Raquel Sánchez amb els alcaldes i alcaldesses dels 9 municipis de l'Arc Metropolità.

La reunió s’ha celebrat al Teatre Principal de Sabadell on s’han aplegat els alcaldes i alcaldesses de les nou ciutats que formen part de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità: Mataró, Sabadell, Terrassa, Granollers, Vilafranca del Penedès, Martorell, Mollet, Rubí i Vilanova i la Geltrú.

En la primera part de la reunió, els municipis han traslladat a la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, las dades i situació actual dels respectius parc d’habitatges analitzant-ne tant la tipologia (propietat i lloguer) com l’antiguitat de les construccions.

A continuació, Sánchez ha anunciat l’acord polític entre l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i el Ministeri per construir habitatge de lloguer assequible. Un acord, que sense concretar ni dotació econòmica ni nombre d’habitatges, aniria en la línia del que ja es va signar l’any passat amb l'Àrea Metropolitana i l'Ajuntament de Barcelona que dotava de 5,4 M€ per a la construcció de 287 habitatges a l’Àrea Metropolitana i 11 M€ per a la construcció d'altres 651 habitatges a la ciutat de Barcelona.

Durant la trobada, on també hi ha assistit el Director General d’Habitatge i Sòl, Javier Martín, i, de forma telemàtica, el Secretari General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri, David Lucas, s’han destacat les prioritats actuals del govern en matèria d’habitatge com són el dret a l'accés a l'habitatge, la construcció d'habitatge públic assequible, la promoció del lloguer sostenible, la rehabilitació de les llars per millorar l'eficiència energètica i també la millora dels barris i els entorns urbans.

En aquest sentit s’emmarquen l'Avantprojecte de Llei per el Dret a l’Habitatge, els Reials Decrets per a la Rehabilitació Energètica, el Decret Antidesnomaments i altres mesures concretes com el Bono Lloguer Jove i el l’Assegurança d'Impagaments de Lloguer per a joves i famílies vulnerables.

També han parlat dels objectius que persegueix l’Arc Metropolità en altres àrees de competència del ministeri com són la millora de les infraestructures de transports i la reducció d’emissions.

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità va ser constituïda el passat mes d’abril pels municipis de Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’entitat pretén unir allò que s’anomena segona corona de Barcelona, una sèrie de municipis amb característiques molt similars i necessitats específiques i diferents d’altres municipis de Barcelona.

L’Associació busca establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial, així com cercar sinergies i treballar conjuntament per enfortir el territori, garantir una bona qualitat de vida als seus ciutadans i dotar les ciutats de bones infraestructures i connexions entre elles.

Qualsevol municipi de més de 25.000 habitants en pot formar part, i els municipis amb menys habitants hi tenen garantida la representació a través del Consells Comarcals, que també s’hi poden integrar.

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts

Publicat a