Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí acull l’exposició fotogràfica “España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero”

Escoltar

La Nau Gaudí acull l’exposició fotogràfica “España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero”

La mostra, que inclou 72 fotos d’alt valor documental, antropològic i artístic, capta una Espanya profunda i tradicional que està desapareixent: l’Espanya dels pobles que l’artista ha conegut.

La fotògrafa, Cristina García Rodero, durant l'acte de presentació de l'exposició "España oculta"
La fotògrafa, Cristina García Rodero, durant l'acte de presentació de l'exposició "España oculta"

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carmen & Lluís Bassat i la Fundació la Caixa, han presentat avui la mostra de fotografia “España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero”. Es tracta d’una exposició de 72 instantànies realitzades en blanc i negre entre el 1975 i el 1988 per l’artista Cristina García Rodero, que romandrà oberta al públic fins al 16 de gener del 2022.

La mostra, amb textos de la Lola Garrido, tracta sobre “l’Espanya dels pobles” que l’artista ha conegut mentre la recorria i la vivia. L’artista hi documenta les festes, les tradicions i les formes de vida lligades a l’Espanya rural amb una original mirada que defuig els tòpics visuals. L’artista va iniciar fa més de quaranta anys aquesta sèrie, amb imatges de gran profunditat artística en les quals capta l’ànima de l’Espanya popular.

Abans de presentar-se a la Nau Gaudí de Mataró, aquesta mostra ha recorregut diferents ciutats com Tarragona, Lleida, Palma, Sevilla, Cadis o Alcalà de Henares.

L’exposició dona continuïtat a l’acord de col·laboració entre el Consorci i la Fundació ”la Caixa”, que té per objectiu contribuir conjuntament a la reflexió sobre el món de l’art en general, així com a la divulgació dels artistes del segle XX que habitualment no formen part de la col·lecció permanent dels museus. L’acord preveia l’organització de dues exposicions amb obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa” a la Nau Gaudí: la primera, celebrada el 2017, de l’artista italià, Mario Merz, i de l’escultor valencià, Miquel Navarro, que portava per nom “Un arc, un iglú, una ciutat”, i una segona que és la que ara s’inaugura.