Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí de Mataró acull l’Assemblea Constituent de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

Escoltar

La Nau Gaudí de Mataró acull l’Assemblea Constituent de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat escollida presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, una entitat que neix per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions al territori. Les vicepresidències són per als alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa, i de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. En la trobada celebrada a la Nau Gaudí s’ha debatut sobre qüestions com infraestructures de mobilitat, l’habitatge i la implantació de les zones de baixes emissions.

Els 9 alcaldes s'han reunit a la Nau Guadí de Mataró. Foto: Romual Gallofré.
Els 9 alcaldes s'han reunit a la Nau Guadí de Mataró. Foto: Romual Gallofré.

Avui 7 d’octubre, la Nau Gaudí de Mataró ha estat l’escenari de la celebració de  l’Assemblea Constituent de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. Durant la trobada, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha fet pública la composició del nou organisme: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, com a primera presidenta, i els alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa, i el de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, n’ocuparan les dues vicepresidències. Així, comença a caminar la nova associació, que treballarà per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i per oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona al territori. Els membres fundadors de l’entitat són nou: Mataró, Granollers, Martorell, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

A banda d’escollir presidència i vicepresidències, la Nau Gaudí ha acollit una sessió de treball en la qual s’ha debatut sobre qüestions com ara infraestructures de mobilitat, habitatge, sostenibilitat i l’impuls de zones de baixes emissions. També s’han aprovat els estatuts de l’organisme i la participació econòmica de cada municipi que anirà en funció del volum de població.

L’Assemblea Constituent arriba després que a l’abril, els municipis fundadors signessin la Declaració de Martorell, que implicava la constitució del nou organisme i posava les bases del que serà la tasca de l’entitat en aquells àmbits estratègics on cal centrar l’acció pública, especialment els aspectes de caire més territorial i supramunicipal i amb especial atenció a les qüestions amb component mediambiental.

L’Associació de l’Arc Metropolità està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants. L’Associació constitueix un punt de partida que treballarà amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.

Galeria d'Imatges