Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local desallotja un local ocupat per raons de seguretat i frustra la usurpació d’un altre habitatge

Escoltar

La Policia Local desallotja un local ocupat per raons de seguretat i frustra la usurpació d’un altre habitatge

Els fets van tenir lloc ahir a la nit. L’intent d’usurpació es va produir al carrer de Santiago Rusiñol i el desallotjament en un local ocupat situat a La Riera, del qual se n’estava fent seguiment des de finals de 2020.

El local desallotjat a La Riera serà tapiat de nou. Foto: Ajuntament.
El local desallotjat a La Riera serà tapiat de nou. Foto: Ajuntament.

La Policia Local va realitzar dues actuacions ahir a la nit relacionades amb les ocupacions de locals i pisos a la ciutat.

La primera de les actuacions va tenir lloc en un local ocupat situat a La Riera, 113. A les 21.37 h, la Policia Local va ser avisada que sortia fum d’aquest local i que en sortien persones de l’interior. Els Bombers van sufocar l’incendi i els agents van procedir a desallotjar-lo per motius de seguretat, aplicant el protocol municipal que permet a l’Ajuntament decretar el desallotjament d’immobles davant d’irregularitats o danys que afectin greument la solidesa estructural i/o l’habitabilitat, o bé per deficiències severes que afectin la salubritat. Així doncs, es va procedir a desallotjar el local, l’Ajuntament va tapiar-lo preventivament i va oferir allotjament a les 3 persones que hi havia, que van rebutjar-ho afirmant que s’allotjarien a casa d’uns coneguts. Aquest matí, després de comprovar que la tàpia feta ahir a la nit havia estat enderrocada, l’Ajuntament ha instal·lat tanques per vetar l’accés al local i s’ha contactat amb la propietat, que aquest migdia hi ha acudit per tornar a tapiar-lo.

La Policia Local estava fent seguiment d’aquest local ocupat des de desembre de 2020. Ja s’havien identificat les persones ocupants, s’havia contactat amb la companyia elèctrica i amb els últims titulars coneguts de la propietat perquè prenguessin les mesures oportunes.

La segona de les actuacions va tenir lloc al carrer de Santiago Rusiñol. A les 23.18 h, la Policia Local va rebre un avís que hi havia persones sospitoses accedint a un immoble per la balconada del primer pis. Un cop allà, i després de comprovar que l’habitatge disposava d’una porta blindada per evitar ocupacions, amb la col·laboració de Bombers els agents van accedir a l’interior a través del balcó i van localitzar-hi dues persones. Se’ls van intervenir diversos estris -entre els quals hi havia tornavisos i bombins- i van ser desallotjades per la Policia Local, que també va comunicar els fets a la propietat.

Aquestes dues actuacions que van tenir lloc ahir a la nit se sumen a la retirada de 29 horts il·legals ahir al matí a la zona del Sorrall, terrenys que estaven ocupats il·legalment des de juny de 2020.

 

Estadística d’ocupacions

Les dades referents a les actuacions de la Policia Local durant el 2020 en immobles ocupats constaten que hi ha hagut una disminució del número d’usurpacions.

Si per una banda l’aplicació del protocol municipal d’intervenció en ocupacions que es va posar en marxa el maig de 2020 ha permès a l’Ajuntament el desallotjament de 52 pisos o locals ocupats que comportaven risc sanitari, d’habitabilitat o estructural; per altra banda la Policia Local va frustrar altres 36 usurpacions durant l’any passat.

Les xifres de les actuacions fetes durant l’any passat també constaten una tendència a la baixa del nombre de defraudacions d’aigua, llum i gas -consten 84 defraudacions d’electricitat, 9 d’aigua i cap de gas-, així com el nombre d’actuacions de la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local en pisos i locals ocupats: mentre que l’any passat es va actuar en 165 ocupacions, al llarg de 2019 les actuacions van ser 200.

Publicat a