Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició de la TecnoGirl amplia el seu àmbit a nou municipis del Maresme

Escoltar

La segona edició de la TecnoGirl amplia el seu àmbit a nou municipis del Maresme

La inauguració tindrà lloc l’1 de febrer amb una xerrada sobre el reconeixement de les dones científiques en els premis Nobel.

El TecnoCampus i la Xarxa de Biblioteques de Mataró posen en marxa aquest mes de febrer la segona edició del programa TecnoGirl. L’objectiu principal d’aquest programa és divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants  de secundària, posant especial èmfasis a fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i els 18 anys, amb l’objectiu final de contribuir a posar fi a la bretxa de gènere que existeix en les professions d’aquest àmbit. La sessió inaugural es farà el proper 1 de febrer, a les 12:30 h, a través del canal YouTube.com/TecnoCampus, amb la xerrada “Quin és el reconeixement de les dones científiques en els premis Nobel?”, a càrrec d’Irene Lapuente, fundadora de la Mandarina de Newton i la participació de la maresmenca Laura Artigas, enginyera aeronàutica a l’empresa Airbus.

Aquesta edició comptarà amb conferències, tallers, activitats BiblioLab, una hackathon i moltes altres activitats obertes al públic que permetran potenciar la creativitat i la innovació, així com sensibilitzar i inspirar als estudiants i ciutadans visualitzant referents femenins en l’àmbit de la ciència i la tecnologia. Tota la informació i programa d’activitats es podran consultar a la pàgina web: https://tecnogirl.tecnocampus.cat/. L’evolució de la pandèmia de COVID-19 condicionarà, no obstant, les dates i els formats de les diverses activitats previstes.

El programa TecnoGirl planteja en cada edició un repte d’actualitat perquè els participants puguin reflexionar-hi i hi treballin aplicant la ciència i la tecnologia. En la primera edició el repte girava entorn a la gestió dels residus, i en aquesta nova edició es vol ampliar i complementar aquella temàtica donant a conèixer i potenciant l’economia circular, que té com a objectiu el desenvolupament sostenible.

Per fer front a aquest repte, es compta amb el coneixement de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus, impulsada per Aigües de Mataró i pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

Una altra novetat a destacar d’aquesta segona edició del programa TecnoGirl és que es realitzaran més activitats en diverses biblioteques municipals del Maresme. Així com la primera edició del programa es va cocrear juntament amb les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas i l’Ajuntament de Mataró, en aquesta nova edició s’hi afegeix la col·laboració de les biblioteques Pare Fidel Fita, d’Arenys de Mar, Joan Coromines, d’El Masnou, M. Serra i Moret, de Pineda de Mar, la Jaume Perich i Escala, de Premia de Dalt,  Martí Rosselló i Lloveras, de Premià de Mar, la Muntala, de Sant Vicenç de Montalt, Vall d’Alfatà, de Santa Susanna, i la Biblioteca de  Tordera.

TecnoGirl compta amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc del programa de la Xarxa de Biblioteques BiblioLab.