Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La sisena onada de la Covid-19 fa que Mataró elevi a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal

Escoltar

La sisena onada de la Covid-19 fa que Mataró elevi a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal

El Comitè d’Emergència de l’Ajuntament ha pres aquesta mesura en consonància amb el dictamen de la Generalitat de Catalunya per controlar la transmissió del Covid-19 i la nova variant òmicron. Les principals mesures que entren en vigor el 24 de desembre, són el toc de queda entre la 1h i les 6h de la matinada, les reunions amb un màxim de 10 persones, l’ús obligatori de la mascareta al carrer, el tancament de l’oci nocturn i el control d’aforaments en equipaments culturals, esportius i comercials (70%) i en l’hostaleria (50%). A Mataró, el risc de rebrot és de 1.050 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,67.

La vacunació és el mètode més efectiu per combatre la pandèmia. Foto: Aj.
La vacunació és el mètode més efectiu per combatre la pandèmia. Foto: Aj.

Amb motiu de l’increment de contagis de la Covid-19 a la ciutat durant la sisena onada de la Covid-19, i en consonància amb les restriccions marcades per la Generalitat de Catalunya  per controlar la transmissió del virus, l’alcalde, David Bote, ha decretat a 23 de desembre, elevar a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal, associat a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc.

Segons les dades publicades pel Departament de Salut amb casos de PCR confirmats fins al 19 de desembre, el risc de rebrot a Mataró és de 1.050 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,67 (si és superior a 1 hi ha una tendència creixent). Segons el mateix portal, hi havia ingressades 30 persones a l’Hospital de Mataró.


Principals mesures

Entre les principals mesures marcades pel govern català, avalades avui 23 de desembre pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), hi ha l’aplicació del toc de queda a partir de la 1 h i fins a les 6 h de la matinada. Aquesta mesura entra en vigor la nit del 23 al 24 de desembre a 126 municipis catalans, entre ells Mataró, amb una vigència de 15 dies.

Pel que fa als aforaments, l’executiu català limita les trobades a un màxim de 10 persones, tanca l’oci nocturn i redueix els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, equipaments esportius i cultura.

Continuen les recomanacions de ventilació dels espais, mantenir la distància interpersonal d’1,5 m, el rentat de mans de forma habitual i l’ús de la mascareta en espais exteriors torna a ser obligatòria.

A nivell municipal, el decret estipula donar compliment, desplegar i vigilar aquest seguit de mesures preventives i restriccions establertes per les autoritats sanitàries així com garantir la continuïtat operativa dels serveis municipals essencials per fer front a la crisi sanitària i pel manteniment del funcionament ordinari de l’Ajuntament.