Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La targeta censal d’animals de companyia passa a tenir format electrònic

Escoltar

La targeta censal d’animals de companyia passa a tenir format electrònic

Des d’aquesta setmana la targeta que acredita la inscripció al cens municipal d’animals de companyia es pot descarregar en format electrònic per facilitar el seu ús amb dispositius mòbils. El nou format, complementa la targeta física, que també s’ha actualitzat incorporant un codi de verificació que permet comprovar online si l’animal de companyia continua vigent al cens municipal.

La targeta que acredita l'inscripció al cens municipal d'animals de companyia ja té format electrònic. FOTO: Ajuntament
La targeta que acredita l'inscripció al cens municipal d'animals de companyia ja té format electrònic. FOTO: Ajuntament

A partir d’ara les persones que donin d’alta al cens municipal un animal de companyia, un cop verificada la documentació aportada i s’hagi fet la inscripció de manera correcta, rebran una comunicació per correu electrònic amb la targeta censal. Aquells que no disposin de correu electrònic rebran una comunicació per correu postal i igualment podran descarregar-se des de la Seu Electrònica la targeta en format electrònic. A més, des de la Carpeta Ciutadana podran accedir online a la targeta electrònica en qualsevol moment.

Aquelles persones que tenen la targeta censal física perquè la van rebre amb anterioritat  al 15 de novembre d’enguany, poden obtenir la targeta en format electrònic des de la Seu Electrònica.

 

Targeta per afegir al mòbil

La targeta en format electrònic es pot afegir a algunes aplicacions de moneder de targetes per a dispositius mòbils. Cada aplicació té el seu propi sistema per afegir targetes (de comerços, d’entrades de cinema, de bitllets d’avió o tren, etc) i la targeta censal es pot incorporar a algunes d’elles de manera senzilla per mostrar-la àgilment per acreditar la inscripció al cens municipal.

El nou format electrònic de la targeta censal d’animals de companyia s’afegeix al catàleg de targetes que s’han anat traspassant a aquest nou model, com ara la de la deixalleria o el carnet blau, que també incorporen elements de verificació de dades online. Els nous models de targetes escurcen els terminis d’emissió i lliurament a la ciutadania (immediata en el cas de targeta de la deixalleria i carnet blau) simplificant considerablement tasques administratives associades. La seva posada en marxa s’emmarca en el compromís 15 del Pla de Mandat 2019-2023 de millora de l’atenció a la ciutadania, amb un servei més fàcil i més ràpid.

 

 

 

Publicat a