Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XV Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) se celebra en format virtual

Escoltar

La XV Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) se celebra en format virtual

Per 15è any consecutiu la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) torna a mobilitzar, del 12 al 16 d’abril, l’alumnat dels centres educatius de la ciutat i les seves famílies, així com a la ciutadania en general. L’objectiu és donar a conèixer tots els recursos formatius de què disposa Mataró i el Maresme un cop s’ha superat l’edat d’escolarització obligatòria i informar d’altres aspectes clau a tenir en compte per totes les persones que inicien o es troben immerses en un procés de definició o redefinició del projecte professional.

Per tant, la SIOP s’adreça a totes aquelles persones que per una raó o altra necessiten eines i recursos per portar a terme una elecció professional, tant sigui formativa o laboral: persones joves o adultes, estudiants, persones en actiu i persones en situació d’atur, professionals del món de l’educació, de la formació i de l’orientació i les famílies d’alumnat de la ciutat. 

Com cada any, la SIOP inclou les xerrades informatives adreçades principalment als estudiants que estan en l’etapa de decidir quins estudis volen realitzar i a les persones que volem reprendre la seva formació. Aquestes sessions expliquen els Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, les opcions que ofereixen les escoles d’adults per a reincorposar-se a la formació reglada, el Batxillerat, els Programes de Formació i Inserció (PFI), altres formacions professionalitzadores i l’oferta universitària del TecnoCampus Mataró-Maresme. Es reforça enguany també el paper dels centres educatius de la comarca del Maresme que hi participen, obrint la participació a persones de fora de la ciutat.

Aquestes xerrades es complementen amb tallers pràctics d’ocupacions demanades pel mercat laboral i tallers d’orientació i assessorament.

També s’han reforçat les accions d’assessorament individual i a les famílies. Les seves consultes seran ateses individualment per part de personal tècnic especialitzat. Les persones que s’atendran amb la corresponent reserva prèvia.

A la SIOP també s’exposarà com funciona tant l’accés laboral a l’administració pública, pel que fa al propi Ajuntament com als cossos de seguretat, S’organitzaran taules rodones on es compartiran experiències d’estudiants, persones treballadores i d’empreses, on compartiran com s’estan adaptant davant un mercat laboral en canvi constant.

Com a espai de reflexió i treball específic pels professionals del sector (orientadors i orientadores de centres, equip de tutor/es, equips directius i personal orientador laboral, amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics), s’ha programat la Trobada pedagògica, que aquest any té per objectiu posar-se al dia de les darreres novetats de sistema educatiu.

La plataforma web que acull la SIOP s’ha millorat i les activitats es realitzaran en directe per afavorir la interacció amb les persones participants. Aquest format permet augmentar el nombre de persones que poden participar en les activitats.

 

Sessió inaugural

La SIOP està organitzada per la Direcció d’Ensenyament, el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), el Servei d' Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La sessió inaugural tindrà lloc el 12 d’abril, a les 9 h.

En el desenvolupament de la SIOP hi col·laboren: Ajuntament d’Argentona, Ajuntament de Pinada de Mar, Centre de formació d’adults Can Marfà, Centre de formació d’adults Can Noè, Centre de Recursos Pedagògics de Mataró del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal del Maresme, Cos de bombers de la Generalitat de Catalunya, Cos de mossos d’esquadra de la Generalitat de Catalunya, Escola Freta, Escola Pia Santa Anna, Fundació Bertelsman, Institut d’Allela, Institut Alexandre Satorras, Institut Bisbe Sivilla (Calella), Institut Lluís Domènech i Montaner (Canet de Mar), Institut Miquel Biada, Institut de Premià de Mar, Institut Puig i Cadafalch, Institut Thos i Codina, Salesians Sant Jordi.

Publicat a