Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les persones joves de Mataró poden optar a una subvenció municipal extraordinària per pagar el lloguer

Escoltar

Les persones joves de Mataró poden optar a una subvenció municipal extraordinària per pagar el lloguer

L’Ajuntament ha aprovat una convocatòria extraordinària de subvenció per afavorir l’emancipació de les persones joves mitjançant ajuts per pagar el lloguer de l’habitatge habitual. Les sol·licituds s’han de presentar del 2 al 15 de novembre i la subvenció serà per un màxim del 50% del preu del lloguer sense que aquesta sigui incompatible amb les existents d’altres administracions.

El regidor de Joventut i Emancipació Juvenil, Dani Hurtado, ha explicat avui la convocatòria.
El regidor de Joventut i Emancipació Juvenil, Dani Hurtado, ha explicat avui la convocatòria.

El regidor de Joventut i Emancipació Juvenil, Dani Hurtado, ha presentat avui a l’Espai Jove de Cerdanyola les bases reguladores de la convocatòria extraordinària de subvencions per afavorir l’emancipació de les persones joves de Mataró mitjançant ajudes pel sosteniment de l’habitatge de lloguer. Aquestes ajudes es van aprovar en el Ple ordinari del mes de juliol i ara es posa en marxa la seva tramitació online a través de la Seu Electrònica.

També es pot fer la gestió presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana demanant cita prèvia a través del www.mataro.cat/citaprevia o trucant al 010.

Poden sol·licitar la subvenció les persones d’entre 18 i 35 anys que acreditin, entre d’altres, tenir un contracte de lloguer a Mataró amb data d’inici 2021 i amb una durada mínima d’un any i no ser propietaris de cap habitatge. La renda mensual del lloguer no pot ser superior als 900 €, s’ha d’estar al corrent dels lloguers dels darrers 3 mesos i que el conjunt d’ingressos de 2020 de la unitat de convivència no superi 3,73 vegades l’Índex de renda de suficiència de Catalunya (7967,73€/ anuals), establint-se el límit màxim en 29.719,63 €.

L’import municipal previst per aquesta convocatòria és de 60.000 € i les rendes de lloguer subvencionables són les realitzades des de l’1 de gener del 2021 i fins a la data de presentació de la sol·licitud. L’Ajuntament subvencionarà un màxim del 50% de la quantitat acreditada i fins a un màxim de 1.200 €.

Aquestes ajudes són una de les actuacions que recull el Pla de Mandat 2019-2023 i també el Pla Jove X Mataró 2018-2022 per facilitar l’emancipació de les persones joves.

Publicat a