Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges del Callao i el Varador revaliden la certificació Q de Qualitat

Escoltar

Les platges del Callao i el Varador revaliden la certificació Q de Qualitat

Es tracta del més alt distintiu que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), un reconeixement d’àmbit internacional que es concedeix a les platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis que presten als usuaris.

La platja del Callao,  aquest estiu. Foto: Ajuntament
La platja del Callao, aquest estiu. Foto: Ajuntament

L’auditoria de qualitat de les platges la fa una empresa auditora externa que avalua aspectes com la planificació, la promoció de les platges, les infraestructures disponibles, la prestació de serveis, la gestió ambiental, el procés de control o la millora continua de la platja. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, satisfacció i entre el 9 i 10, excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa obtenint una nota de 9,60.

Aquest any en l’informe d’avaluació de les platges del Callao i el Varador es destaca la instal·lació del sistema de control d’aforament de les platges a través de càmeres així com la possibilitat de consultar les dades actualitzades a través de l’App “Aforo playas” o al web www.visitmataro.cat a l’espai d’informació de platges. També destaquen com a punts forts els tòtems informatius amb les mesures de prevenció del Covid-19, les enquestes de satisfacció que enguany, a banda de respondre digitalment a través de la connexió wifi a les platges, també es poden respondre a través del codi QR als tòtems informatius del Passeig Marítim o a través de les xarxes socials, així com l’ampliació de l’street work out, la zona d’entrenament situada a la platja del Varador.

Les platges del Varador i del Callao de Mataró han obtingut de manera reiterada la Q de Qualitat des de l’any 2010.

Beneficis de la Q de Qualitat

El reconeixement de la Q de Qualitat es visualitza a les platges certificades amb una bandera de color blanc, que conté una Q blanca sobre un fons blau. Es tracta d’una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, reconeguda per l’Organització Mundial del Turisme, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris. Aquesta certificació aporta a la ciutat un valor afegit respecte a altres platges del territori donat que únicament la poden obtenir les platges que asseguren uns nivells mínims de serveis de manera que ajuda a posicionar turísticament la Ciutat i suposa un reconeixement pel sector turístic.

 

Publicat a