Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull el 3r Congrés sobre polítiques locals LGTBI de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

Escoltar

Mataró acull el 3r Congrés sobre polítiques locals LGTBI de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

L’Ajuntament de Mataró, com a membre de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, organitza els dies 25 i 26 de febrer el primer Congrés sobre Polítiques Locals LGTBI del municipi. El programa compta amb persones expertes en la promoció de la diversitat de gènere a l’escola infantil, en l’acompanyament dels adolescents LGTBI, en l’avaluació de les polítiques feministes i LGTBI i en la visibilització de la realitat de les persones intersex amb la diversitat del desenvolupament sexual i l’eradicació d’estigmes i prejudicis. El programa oficial comptarà amb un seguit d’activitats paral·leles dels àmbits cultural i socioeducatiu.

El 25 i 26 de febrer se celebrarà a Mataró el primer Congrés sobre Polítiques Locals LGTBI, un dels compromisos del Pla de Mandat 2019-2023 de l’àmbit de Benestar de la Ciutadania. Els reptes en la infància i l’adolescència en relació a la diversitat sexual i de gènere és el centre d’interès del congrés. Un temàtica que s’ha decidit a proposta del personal tècnic i polític de l’Ajuntament de Mataró i amb la participació i aportacions dels principals actors del territori així com amb la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya.

 

Aquesta iniciativa té com a objectius l’impuls de les polítiques LGTBI des de l’àmbit local així com continuar amb el treball de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya de la qual Mataró en forma part des de l’any 2016. També la promoció de la importància d’incorporar una perspectiva feminista en el disseny, l’execució i l’avaluació de les polítiques LGTBI; visibilitzar les línies de treball i els projectes de l’Ajuntament de Mataró en aquest àmbit i difondre informació, experiències i reflexions entorn la diversitat sexual i de gènere entre la ciutadania de Mataró.

 

El programa

Les xerrades dels dies 25 i 26 de febrer es podran seguir en directe a Mataró Audiovisual i via el canal YouTube de l’Ajuntament de Mataró. Les sessions, que comptaran amb la participació de persones tècniques d’altres municipis com Terrassa, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Vilafranca del Penedès així com amb experts en la matèria i entitats que es dediquen a l’abordatge d’aquest àmbit, són obertes a tothom però s’aconsella que hi hagi una preinscripció per així tenir les dades de contacte i poder enviar a posteriori les conclusions o el material que se’n desprengui.

 

Activitats paral·leles

Com activitats complementàries al propi congrés s’han organitzat tres propostes dels àmbits de l’educació, la cultura i la intervenció social amb l’objectiu d’aterrar els continguts treballats durant el Congrés.

El 16 i el 18 de febrer, de 17 a 19 h, es farà un seminari virtual (via Zoom) sobre diversitat de gènere a l’escola infantil. Anirà a càrrec d’Abel Huete i Miquel Missé, membres de Caleidoscopio.

El 25 de febrer, de les 17.30 h a les 19.30 h, es farà una trobada virtual d’adolescents LTGTBI organitzada per l’Espai Diversxs de Mataró, el Projecte OASIS i el Grup de joves LGTBI de Terrassa.

I el 26 de febrer, a les 18h, el Teatre Monumental acollirà la presentació de 4 actuacions teatrals sobre la temàtica. Les entrades gratuïtes per aquests espectacles s’han de reservar a través de la pàgina web de Cultura o bé a través de l’enllaç d’inscripció a les activitats del congrés.

Publicat a