Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aplicarà a partir de dijous les noves restriccions decretades per la Generalitat per frenar la Covid-19

Escoltar

Mataró aplicarà a partir de dijous les noves restriccions decretades per la Generalitat per frenar la Covid-19

Entre les mesures aprovades per contenir la propagació de la pandèmia que entraran en vigor el 7 de gener i tindran una vigència de 10 dies, hi ha la prohibició d’entrar i sortir del municipi, restriccions al comerç, la suspensió d’activitats extraescolars fora del grup bombolla i el tancament de gimnasos, entre d’altres.

Foto: Departament de Salut
Foto: Departament de Salut

La Generalitat ha aprovat noves mesures per reduir la interacció social i la mobilitat davant l’evolució epidemiològica. Les mesures publicades avui al DOGC per aturar els contagis de coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari entraran en vigor aquest dijous, 7 de gener, i tindran una vigència de 10 dies.

Les noves mesures se sumen a les que ja estaven en vigor, com la prohibició de reunions de més de 6 persones, el confinament nocturn de 22 a 6 h, les restriccions horàries a la restauració o el tancament perimetral de Catalunya, entre d’altres.

Així doncs, a partir de dijous:

-Es prohibeix entrar i sortir del municipi durant tota la setmana, excepte per a mobilitat essencial. S’exceptuen d’aquesta restricció la realització d’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.

-Els centres comercials i establiments de més de 400 m2 romandran tancats -excepte els d’alimentació i serveis essencials-. Pel que fa al comerç minorista, l’aforament permès serà del 30 %. Els caps de setmana només podran obrir els comerços dedicats a la venda de productes i serveis essencials.

-Els gimnasos i centres esportius hauran de tancar, excepte les piscines. Les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure podran mantenir obert, amb un aforament màxim del 50 % i control d’accés. Estaran permeses les activitats esportives a l’aire lliure amb màxim 6 persones i l’esport federat.

-Quedaran suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars; excepte les que es fan al centre escolar amb el grup bombolla.


Tal com estava previst, les escoles obriran l’11 de gener. Es manté l’activitat a les escoles bressol, als centres docents i de l’ensenyament de règim especial; es redueix l’assistència presencial dels alumnes d’estudis post-obligatoris (Batxillerat, cicles formatius de grau mig i grau superior) i les universitats mantindran la docència online, excepte al primer curs.

Les noves mesures tampoc no afecten la restauració. Bars i restaurants podran seguir obrint de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h garantint la distància de seguretat a les terrasses i a l’interior dels locals, on l’aforament està limitat al 30 %. Els establiments que fan menjar per emportar també podran obrir de 19 a 22 h, i fins a les 23 h podran repartir a domicili.

A la cultura també es mantenen les restriccions actuals: aforament limitat al 50 % i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També romandran oberts els museus, biblioteques i sales d’exposició al 50 % de l’aforament. Se suspendran les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.


A més de les restriccions que estableix la Generalitat, continuen vigents les mesures de contenció decretades per l’Ajuntament com el tancament de les zones de jocs infantils, dels casals municipals de gent gran i dels equipaments esportius sense supervisió, i també segueixen suspeses les activitats públiques (socials, esportives, culturals etc.) no essencials.

Els cursos a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) i a l’Aula de Teatre seguiran de forma telemàtica. Al rebut s’aplicarà la quota de preu públic creada per a la formació online, mentre aquesta no es pugui realitzar de forma presencial.

Pel que fa als casaments previstos a l’Ajuntament, les cerimònies es continuaran celebrant complint amb totes les mesures de seguretat i tenint en compte les noves restriccions, que marquen una assistència limitada al 30 % de l’aforament.

Mossos d’Esquadra i Policia Local treballen coordinadament per garantir el compliment de les restriccions i del confinament municipal. Així doncs, Mossos d’Esquadra s’encarrega del control policial a les principals vies d’entrada i sortida de Mataró, i Policia Local del control a l’interior de la ciutat.

 

Evolució epidemiològica de la Covid-19 a Mataró

Amb dades d’aquest dimarts 5 de gener, publicades pel Departament de Salut al portal Dades Covid, el risc de rebrot a la ciutat és de 668 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,91. La mitjana de PCR positives de l’última setmana és de 6,33.

Segons dades facilitades pel Consorci Sanitari del Maresme, avui hi ha 74 pacients ingressats amb Covid-19 a l’Hospital de Mataró, dels quals 10 són a l’UCI i 13 a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. La darrera setmana hi ha hagut 4 defuncions.

Publicat a