Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Maig Intercultural posant l’accent en el feminisme i la interculturalitat

Escoltar

Mataró celebra el Maig Intercultural posant l’accent en el feminisme i la interculturalitat

Entorn del 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el Consell Municipal per la Solidaritat i l’Educació per la Ciutadania Global proposa un programa d’activitats dirigides a tota la ciutadania per crear una societat més justa i pròspera on la igualtat d’oportunitats sigui la base dels seus fonaments. Degut a la situació sanitària, moltes de les activitats es faran de manera virtual, es podran seguir a través dels mitjans audiovisuals disponibles i també n’hi haurà de presencials amb control de l’aforament.

El Consell Municipal per la Solidaritat i l’Educació per la Ciutadania Global promou un programa d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el 21 de maig. La programació vol oferir a la ciutadania l’escenari ideal per compartir la gran riquesa i diversitat cultural present a Mataró. Enguany el tema central és el feminisme i la interculturalitat entenent que cal tenir una mirada intercultural quan parlem des del feminisme, i les idees que persegueix.

Durant tot el mes hi ha activitats, que donades les circumstàncies actuals, s’han programat en diversos formats tant per seguir de forma virtual, com a través de Mataró Audiovisual o presencialment amb control d’aforament.

 

“No es país para negras”

L’obra de teatre “No es país para negras” centrarà l’activitat del 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, amb la història de les dones negres a l'estat espanyol. El Teatre Monumental acollirà aquesta peça teatral a partir de les 20h a la que es pot assistir gratuïtament però amb invitació prèvia.

També s’han programat hores del conte amb temàtiques que giren al voltant dels feminismes i la interculturalitat, la presentació del llibre “Veus sense refugi” d’Anna Cabot i Badia Bouia i una taula rodona que es podrà seguir per Mataró Audiovisual el 19 de maig a les 21 h.

La xarxa d’Espais Joves de la ciutat tenen un paper destacat en la programació d’aquest Maig Intercultural oferint als i les joves diferents propostes com són un scape room, la creació d’un mural o l’estudi via stories d'Instagram a @mataro_jove de la resposta davant diverses afirmacions que inclouen estereotips i prejudicis, i en el qual els i les joves poden obtenir una puntuació de la quantitat d'assumpcions errònies que poden tenir des d'una perspectiva interseccional. 

 

Juguem a l'Aualé

L'aualé és un joc d'estratègia amb molta tradició arreu del món i  és un joc d'origen africà.  De manera semblant a altres jocs com els escacs o les dames, dos jugadors s'enfronten amb quaranta-vuit fitxes (llavors) en un tauler rectangular. L'objectiu és obtenir més llavors que l’oponent.

A Mataró, ja fa 19 anys que se celebra el torneig d’Aualé entre diferents escoles, durant el mes de maig, en el marc del Maig Intercultural. Aquest 2021 no es podrà celebrar degut a la Covid-19, però les diferents escoles de la ciutat (els cursos de 5 i 6è de primària) faran un concurs de construcció d’aualés i de la dansa de la cançó Fatou Yo, i durant la setmana del 17 al 21 de maig jugaran competint els alumnes de cada classe.

El dilluns 10 de maig, la Biblioteca Antoni Comas acollirà el concert de quartet de corda Ensamble Libert-Arte del projecte “Orquestra de cordes” desenvolupat per l’Associació Tiempos Nuevos Teatro (TNT) amb dones joves privades de llibertat del Salvador.

Publicat a