Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra l’Any Internacional de les Fruites i Verdures amb activitats sobre nutrició, seguretat alimentària, salut i sostenibilitat

Escoltar

Mataró celebra l’Any Internacional de les Fruites i Verdures amb activitats sobre nutrició, seguretat alimentària, salut i sostenibilitat

La programació de Mataró amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures comença el 27 de maig i finalitza a finals d’any amb una desena de propostes per sensibilitzar la població sobre la importància d’aquests productes en la nutrició humana, la seguretat alimentària, la salut i la sostenibilitat. El mes d’octubre és quan el nombre d’activitats s’incrementa en el marc de les Jornades de Salut i Alimentació que Mataró organitza des de l’any 2003 a l’entorn del 16 d’octubre, Dia mundial de l’Alimentació.

En el marc dels programes de promoció d’estils de vida saludables de la Secció de Salut, i en col·laboració amb altres serveis municipals i agents del territori, es presenta aquest projecte d’intervenció amb els següents objectius:

- Conscienciar la ciutadania dels beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures. 

- Promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats mitjançant el consum de fruites i verdures. 

- Reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris de les fruites i les verdures.

 

La programació comença el 27 de maig i finalitza a finals d’any amb una desena de propostes que es podran seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Mataró. Entre els i les ponents hi ha diferents perfils professionals que abordaran la temàtica des de diferents prismes, des de la vessant salut, fins a la mediambiental i el consum responsable. En aquest darrer apartat, el de consum responsable, Mataró compta amb el programa del "Collits a casa" per promocionar els productors de la ciutat que venen les verdures i fruites en els mercats setmanals. 

 

També es realitzarà la gravació de dos tallers de cuina, un amb receptes per a l’estiu i l’altre per la tardor-hivern. Aquestes classes es trobaran disponibles a l’espai web específic. Per la seva banda, les persones grans usuàries dels casals municipals de gent gran estan elaborant un receptari digital amb propostes de plats que tenen com a ingredients principals les fruites, verdures i/o hortalisses.  

 

Aquesta programació s’emmarca en la prioritat 24 del Pla de Mandat 2019-2023 de treballar pel dret a la salut i més en concret amb el compromís 91 de millorar els hàbits de salut a la comunitat.

 

L’Ajuntament i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura compten amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Institut Català de la Salut, la Diputació de Barcelona, el Consorci Sanitari del Maresme, l’entitat de Medi Ambient Natura i l’Agrupació de Defensa Vegetal del Baix Maresme per portar a terme aquesta programació.

Publicat a