Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró dona suport a la població i els municipis afectats per l’erupció volcànica de La Palma

Escoltar

Mataró dona suport a la població i els municipis afectats per l’erupció volcànica de La Palma

Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament han presentat una Declaració institucional conjunta en suport a la població i municipis afectats per l’erupció volcànica de La Palma. El document s’ha aprovat en la Junta de Portaveus celebrada el 4 d’octubre.

Infografia @canarias_es
Infografia @canarias_es

“El passat 19 de setembre el volcà Cumbre Vieja, situat a la illa de La Palma, va entrar en erupció, després de diversos dies d’una activitat sísmica que ja havia alertat a la comunitat científica de la imminència de l’erupció.

Precisament gràcies a la tasca de prevenció feta pels científics, els serveis d’emergència van poder desallotjar a la població resident en les àrees de risc evitant així la pèrdua de vides humanes.

Malgrat tot, la lava sorgida del volcà ha arrasat, i encara ho està fent, tot el que troba al seu pas: habitatges, equipaments públics, camps de conreu... Milers de persones s’han quedat sense casa, sense mitjà de vida i sense records personals d’un enorme valor sentimental.

La catàstrofe natural ha generat una tragèdia humana sense precedents. Per aquesta raó, expressem la nostra solidaritat i suport a la població afectada. És necessari que totes les administracions s’uneixin per poder proporcionar, d’una manera ràpida, les ajudes i solucions suficients que generin un futur d’esperança per a les famílies afectades.

Cal també felicitar i agrair a tots els serveis d’emergència que aquests dies treballen tractant de minimitzar l’impacte de la tragèdia i atenent a totes les persones afectades.

Per tot l’exposat anteriorment, els Grups Municipals Socialista, Esquerra Republicana, En Comú Podem, Junts per Mataró i Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró proposem a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents acords:

  1. L’Ajuntament de Mataró expressa el seu suport i solidaritat amb les famílies i municipis afectats.
  2. Instar a les autoritats europees i al Govern d’Espanya a articular, d’una manera ràpida, ajudes suficients per a la reconstrucció o reubicació dels habitatges destruïts i per a generar noves activitats econòmiques als territoris afectats.
  3. Traslladar els present acords al Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Govern d’Espanya, el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Canàries i als consistoris dels municipis afectats”.