Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró fa un acte institucional de recordatori d’un any de pandèmia de la Covid-19

Escoltar

Mataró fa un acte institucional de recordatori d’un any de pandèmia de la Covid-19

Avui 12 de març, l’Ajuntament ha estat l’escenari d’un acte institucional en recordatori d’un any de la pandèmia a la ciutat. Roses blanques han simbolitzat les persones que han perdut la vida per la Covid-19 i flors de colors, la solidaritat comunitària i l’esperança. A banda dels representants municipals, ciutadans i ciutadanes de Mataró de diferents sectors professionals i de la societat civil han participat en l’acte explicant la seva experiència, vivències i anhels.

L’alcalde, David Bote, ha llegit una Declaració institucional amb motiu d’un any de pandèmia a Mataró en el transcurs d’un acte institucional que ha comptat amb la participació de representants municipals i de diferents col·lectius de la ciutat. El Saló de Sessions de l’Ajuntament es vestia amb 258 roses blanques, una per cada persona de Mataró que ha perdut la vida per la Covid-19 fins a dia d’avui, 12 de març del 2021.

Els regidors i regidores Laura Seijo, en nom del Partit dels Socialistes; Francesc Teixidó en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya; Sergi Morales per en Comú Podem i Alfons Canela de Junts per Mataró han adreçat unes paraules de balanç d’aquest any i record per les víctimes i les seves famílies. Al finalitzar han dipositat una flor de color, símbol de la solidaritat comunitària i d’esperança.

Els i les representants de diferents col·lectius de la ciutat han explicat com han viscut aquest any de pandèmia des de la seva perspectiva professional i personal, i en acabar també han deixat una flor de color al costat de les roses blanques. Els assistents han estat els següents:

- El doctor Ramon Conillera en representació de l’àmbit sanitari.

- Oriol Vives com a representant del sector de l’alimentació.

- El tenor Josep Fadó en nom del sector cultural.

- La directora de l’INS Miquel Biada, Fàtima Prat, de l’àmbit educatiu,

- La farmacèutica Carmina Subiran en nom de les farmàcies de la ciutat.

- Sergi Ruiz de Mataró Audiovisual en nom dels periodistes.

- Com a treballadors municipals han participat dos policies locals, un representant de la brigada municipal, una representant de Protecció Civil i una tècnica de Benestar Social.

- En nom dels voluntaris ha parlat Alícia Villanueva de Creu Roja.

- El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrés, en nom del sector que representa.

- En nom de les residències de persones grans ha intervingut Montserrat Montells.

- Jaume Pera com a representant dels productors de proximitat.

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts