Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró fa un balanç positiu de les activitats de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures

Escoltar

Mataró fa un balanç positiu de les activitats de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures

Conferències, tallers de cuina, la creació d’un receptari i la creació de materials per a difondre una alimentació sana basada en el consum de fruites i verdures de proximitat i de temporada són algunes de les activitats que l’Ajuntament de Mataró ha organitzat amb motiu, aquest 2021, de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures decretat per les Nacions Unides.

Mataró es va sumar a la commemoració de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures declarat per la Fundació per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides per aquest 2021.

En el marc dels programes de promoció d’estils de vida saludables de la Secció de Salut, i en col·laboració amb altres serveis municipals i agents del territori, s’ha treballat aquest any amb un projecte d’intervenció que compta amb els següents objectius:

- Conscienciar la ciutadania dels beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures. 

- Promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats mitjançant el consum de fruites i verdures. 

- Reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris de les fruites i les verdures.

 

Principals activitats

Els Casals de la Gent Gran de Mataró han participat amb les receptes dels seus usuaris i usuàries en crear un receptari que s’ha titulat “Memòria culinària amb fruites i verdures” i que es pot consultar a www.mataro.cat/salut

Durant tots els mesos, s’ha programat una conferència virtual abordant diferents aspectes relacionats amb les fruites i verdures, des de la seva producció, el canvi climàtic i el conreu al Maresme, el consum responsable. Cada mes s’ha programat una conferència i al mes d’octubre, coincidint amb les Jornades de Salut i Alimentació, es va fer una per setmana.

S’han fet 12 tallers de “Cuina sense pares” per a joves de la ciutat on a través de la pràctica es faciliten coneixements i es donen recursos perquè els nois i noies puguin preparar menús senzills, saborosos i saludables sense la col·laboració de persones adultes. Aquesta proposta és un dels recursos de la Diputació de Barcelona i que es pot consultar a www.cuinasensepares.cat

Un cop finalitzat aquest any 2021, des de Salut de l’Ajuntament de Mataró es continuen amb les polítiques que promouen estils de vida saludables.

Publicat a