Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró habilita 1.000 m² de la platja de Ponent per als gossos

Escoltar

Mataró habilita 1.000 m² de la platja de Ponent per als gossos

Només hi podran accedir els animals identificats amb xip, vacunats i censats a qui es lliurarà un identificador tipus penjoll que els permetrà l’accés durant tot l’estiu.

La platja per a gossos està situada a la zona sud de la platja de Ponent ocupant un 50% de l’espai. La zona està perimetrada i amb abalisament de separació a l’aigua per garantir la separació de la resta de la platja que és per a banyistes sense gossos; compta també amb dutxes i papereres, i periòdicament s’hi faran controls de qualitat tant de l’aigua com de la sorra. I compta amb un servei de neteja específic. Els gossos han d’anar acompanyats d’una persona major de 14 anys i podran anar deslligats, excepte els potencialment perillosos que, a més, hauran de portar morrió i anar lligats.

Aquest serà un espai de gaudi, però també de tinença responsable, és per això que caldrà seguir tots els consells convivència i benestar animal.

S’hi podrà accedir sense horari restringit, si bé comptarà amb un servei d’informació i gestió de 10h a 20h de dilluns a diumenge que informarà de les condicions d’ús d’aquest espai i serà l’encarregat de les tasques de control de l’accés de les mascotes. L’aforament serà limitat i vinculat a la normativa COVID. Les dades d’ocupació de la platja es poden consultar en directe a la web www.visitmataro.cat

Per altra banda l’Ajuntament de Mataró en col·laboració amb les entitats que formen part de la Taula de Benestar Animal, organitza tallers adreçats als propietaris dels gossos. N’hi haurà un sobre la tinença responsable i pautes bàsiques d’educació canina als espais de relació, el dia 20 de juliol o un altre amb consells veterinaris de prevenció de risc a la platja, el 5 d’agost. Està previst programar més tallers durant els mesos en què la platja per a gossos estigui en servei. Les places són limitades i per accedir-hi s’han de fer les inscripcions en el correu benestaranimal@ajmataro.cat.

Aquest espai per a gossos està en servei des d’avui i fins el 30 de setembre coincidint amb la data en què finalitza la restricció d’accés dels gossos a la platja per normativa.

Publicat a