Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia el curs “Arrelem” del sector agroecològic per a joves

Escoltar

Mataró inicia el curs “Arrelem” del sector agroecològic per a joves

Mataró Jove ofereix un recurs formatiu de nova creació per a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. El curs, que es farà de febrer a març del 2021, tindrà una part teòrica i una part pràctica que es desenvoluparà a la zona agrícola de les Cinc Sènies i a l’espai municipal.

Mataró Jove posa en marxa una nova activitat formativa i ocupacional dirigida especialment a joves en situació de vulnerabilitat, que no han pogut accedir a recursos ja existents. Es tracta d'una formació professionalitzadora en el sector agroecològic que es portarà a terme com a prova pilot de l’1 de febrer al 26 de març de 2021. Amb aquesta formació es busca millorar les competències bàsiques, instrumentals i laborals dels i les joves participants, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

El curs, de 120 hores lectives, s’adreça a joves de 18 a 25 anys residents a Mataró, que estiguin inscrits en el Programa Referent d’Ocupació Juvenil i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals.

Aquest projecte planteja la combinació i interrelació de diferents estratègies metodològiques, així com una interdisciplinarietat que enriqueix la intervenció efectuada. La metodologia d’intervenció del projecte combinarà accions grupals i individuals a través de les quals es treballaran competències bàsiques (transversals i específiques), instrumentals i laborals.

El curs inclourà una formació de català i una formació professionalitzadora en el sector agroecològic. En la part específica dedicada al sector agrícola, es treballaran continguts com els següents: preparació del terreny, plantació i sembra, recol·lecció, manteniment d'instal·lacions, coneixement de la maquinària bàsica, i comercialització del producte.


Les classes teòriques es desenvoluparan a l’Espai Jove Cerdanyola i les pràctiques a l’espai municipal i a l’hort de les Cinc Sénies. Per inscriure’s cal fer-ho a través d’un formulari en línia: bit.ly/arrelem o de forma presencial a l'Oficina Jove del Maresme - Sidral amb cita prèvia  trucant al 937 98 96 49 o enviant un correu a maresme@oficinajove.cat

Publicat a