Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia un procés participatiu sobre els espais recreatius per a gossos

Escoltar

Mataró inicia un procés participatiu sobre els espais recreatius per a gossos

Des del juliol i fins al setembre està previst obrir un procés de participació ciutadana per conèixer les opinions sobre els espais recreatius per a gossos (corre cans) de la ciutat. L’objectiu és ordenar l’espai públic i de verd urbà amb la compatibilitat dels diferents usos que s’hi poden donar i mantenir-lo en òptimes condicions. Les primeres trobades són el 13 de juliol i el 15 de juliol pels barris de Cerdanyola i Pla d’en Boet, respectivament. Al mes de setembre està previst fer-ne a d’altres zones de la ciutat a través dels Consells Territorials.

L'espai de lliure circulació de gossos del Parc Centra és amb horari.
L'espai de lliure circulació de gossos del Parc Centra és amb horari.

L’Ajuntament inicia un procés participatiu per comptar amb les opinions i idees de la ciutadania respecte les zones recreatives pels gossos (corre cans) amb l’objectiu d’incloure les seves propostes en la planificació pels propers anys.

Els objectius són comptar amb un anàlisi actual del model i situació actual dels espais recreatius per a gossos i dels espais lliures per a gossos de la ciutat. Des d’aquesta fotografia inicial es vol unificar criteris i estandarditzar models per poder compatibilitzar els paràmetres de gaudi i drets dels animals amb el gaudi i els drets veïnals de la ciutadania que no té animals domèstics. De les 12 propostes existents, es preveu dur-ne a terme 5 al llarg dels propers dos anys.

Altres objectius són garantir espais per a tota la ciutat de forma equilibrada al territori, promoure el cens municipal dels animals domèstics i, a més llarg termini, que aquests espais incorporin mesures per promoure l’autogestió d’aquests espais.

 

Consells Territorials i altres espais participatius

Les opinions ciutadanes es copsaran inicialment a través dels Consells Territorials de la ciutat, i posteriorment amb la creació de taules vinculades als consells per fomentar la participació d’altres persones interessades a més d’altres mesures de difusió i escolta amb el següent calendari durant els mesos de juliol i setembre. També es preveu una difusió i disposar d’un espai d’informació prèvia, i una visita posterior als diferents pre-projectes als barris:

Consell Territorial de Cerdanyola: el 7 i 9 de juliol, de 16.30 a 21.30 h, s’instal·larà una carpa a la plaça d’Isla Cristina i el 13 de juliol, a les 19.30 h, es farà una visita als dos espais pre-dissenyats per tal que la ciutadania pugui una millor informació. El punt de trobada per a la visita serà a l’entrada de l’aparcament de la Ronda de Josep Tarradellas, just tocant a l’Escola Camí del Cros.

Consell Territorial de Pla d’en Boet, Peramàs i Esmandies: el 15 de juliol, a les 19 h, punt de sortida a la porta del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán.

Consell Territorial de Centre, Eixample i l’Havana: el 30 de setembre, a les 18.30 h, punt de trobada a la Casa Capell del Parc Central. On es convidarà també a persones dels territoris del Consell de la Via Europa i La Llàntia

En el Consell del Camí de la Serra, Cirera, Molins i Vista Alegre la sortida es farà el 23 de setembre, a les 18.30 h, i el punt de trobada per iniciar la visita serà el centre social del carrer d'Almeria.

Al Consell de Rocafonda, el Palau i l’Escorxador s’informarà de les diferents visites, en funció de la zona d’influència, al tenir ja un equipament al barri.

Actualment, Mataró compta amb 11 espais lliures per a gossos, 8 sense delimitació horària i 3 amb les limitacions horàries següents: a l’hivern entre les 20 i les 10h, del matí següent i a l’estiu entre les 21 i les 10h, del matí següent.

Pel que fa espais recreatius per a gossos, Mataró compta ara amb els següents:

 

Els espais de lliure circulació de gossos:

  • Sense Horari:
    • Platges fora temporada de bany (1 d'octubre a 31 de maig)
    • Durant la temporada de bany (1 juny a 30 de setembre) únicament a l'espai habilitat de platja per a gossos a la platja de Ponent.
    • Riera de Sant Simó i Argentona
    • Parc de Can Boada
    • Parc de Roques Albes
    • Parc Forestal
    • Turó de Cerdanyola
    • Parc del Mar
  • Amb Horari: Estiu de 20 h a 10 h (del matí següent) // Hivern i de 21 h a 10 h (del matí següent)
    • Parc Central
    • Parc del Nord
    • Lateral C-60 

Els espais recreatius (corre cans):

  • Entorns de l’Institut Les Cinc Sénies (accés per la plaça de Josep Cusachs i la ronda de Rafael Estrany)
  • Cirera (entre el carrer d’Àustria i la ronda dels Països Catalans. Accés per la carretera de Cirera)
  • Triangle Molins
  • La Llàntia (a la placeta situada entre els carrers de Teià i de Sant Pol)

 

Espai Provisional:

  • Solar obert: Carrer de Floridablanca amb Enric Prat de la Riba (provisional)

Publicat a