Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb una quinzena d’activitats

Escoltar

Mataró participa a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb una quinzena d’activitats

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell d’Europa i la Comissió Europea, s’organitza a Catalunya des del 1991. Durant aquests 30 anys centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, han obert les portes i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.

El Museu de Mataró, la Nau Gaudí, la Casa Coll i Regàs i el Museu Arxiu de Santa Maria se sumen a la celebració, que sota el lema “Un patrimoni per a tothom” tindrà lloc els dies 9 i 10 d’octubre. Es faran visites guiades a totes les tres seus del Museu de Mataró, a la Nau Gaudí, al campanar de la Basílica de Santa Maria i a la capella dels Dolors, i també tallers familiars i espectacles teatrals.

Diumenge a Torre Llauder s’hi representarà “Iras, al servei de Cleòpatra”, un espectacle teatral de recreació històrica, a cura de l’actriu Assumpta Mercader. Durant el cap de setmana el Museu de Mataró també oferirà les activitats familiars “L’escultura: geometria dinàmica” (Ca l’Arenas) i “Juguem a ser arqueòlegs” (Can Marfà); una visita guiada a la recentment inaugurada exposició “Fes memòria, Plaça Gran” (Can Marfà) a càrrec dels membres del Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM), Carme Puertas, Dolors Zamora i Josep Antoni Cerdà i altres visites a les exposicions actuals de Ca l’Arenas i Can Serra, i també a la vil·la romana de Torre Llauder.

Per la seva part la Nau Gaudí oferirà dues visites guiades al km0 de l'arquitecte Antoni Gaudí i a la Col·lecció Bassat “Una nau i una col·lecció” i l’activitat familiar “Els arcs intel·ligents de Gaudí”.

La tarda de dissabte la Casa Coll i Regàs presenta “Les arts modernistes: l’esgrafiat”, una visita guiada en la qual es parlarà de la recuperació i la preservació d'aquestes arts aplicades presents a la casa.

Per últim, el Museu Arxiu de Santa Maria, juntament amb el Grup de Campaners i Catalonia Sacra han programat activitats el matí de dissabte 9 d’octubre. Oferiran quatre visites guiades al campanar de Santa Maria i una visita guiada interpretada en llengua de signes, exclusiva per a persones sordes.

Per a consultar amb detall totes les activitats consulteu aquí.