Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en un debat sobre seguretat digital en el Dia Europeu de la protecció de dades

Escoltar

Mataró participa en un debat sobre seguretat digital en el Dia Europeu de la protecció de dades

L’alcalde i President de Bon Govern de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), David Bote, ha estat un dels ponents del col·loqui “Un país digital és un país més segur” que forma part del "Cicle de Polítiques Digitals” organitzat per www.alcaldes.eu conjuntament amb el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. Aquesta conversa ha coincidit avui amb el Dia Europeu de la protecció de dades.


En la seva intervenció, l’alcalde i President de Bon Govern de la Federació de Municipis de Catalunya, David Bote, ha posat de relleu la importància de tenir agendes compartides i d’avançar en la digitalització intentant no deixar a ningú enrere. Bote ha destacat la importància de generar confiança entre els ciutadans perquè tot allò que es faci des del món municipal en matèria d’internet i d’intel·ligència aplicada genera múltiples oportunitats.

Els altres participants del debat, conduït per periodista Eduart Berraondo, han estat el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Oriol Torruella; el director del consorci Localret, Andreu Francisco; i el responsable de polítiques digitals de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès que han debatut qüestions claus com la importància de la ciberseguretat, la bretxa digital, el vot telemàtic, la privacitat i fins i tot, el 6G.

Una de les conclusions del debat és que el sector de la ciberseguretat i tot allò que l’envolta és un sector que està experimentant un fort creixement i que es tracta d’un valor segur.