Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participarà en la Mobile Week 2021 amb xerrades i tallers sobre el paper de la tecnologia en moments de crisi

Escoltar

Mataró participarà en la Mobile Week 2021 amb xerrades i tallers sobre el paper de la tecnologia en moments de crisi

Avui ha tingut lloc la presentació del contingut de la Mobile Week Catalunya 2021 al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona. A Mataró s’inaugurarà el dia 5 de juliol i les activitats es realitzaran els dies 6, 7 i 8 del mateix mes. En destaca una xerrada amb la finalitat d’ajudar els joves a adquirir competències digitals de la Indústria 4.0.

Foto: Mobile World Capital Barcelona
Foto: Mobile World Capital Barcelona

L'alcalde i president del Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, han assistit avui a la presentació del contingut de la Mobile Week Catalunya 2021 al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona. L’acte ha comptat amb la intervenció del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.

La tercera edició d'aquest esdeveniment, organitzat per Mobile World Capital Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, es tradueix en una setmana dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital. Se celebrarà del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, depenent dels emplaçaments.

Hi participen divuit territoris catalans que centraran les seves activitats en tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. En definitiva, tallers i xerrades per a impulsar l’empoderament i alfabetització digital dels seus ciutadans, plantejant diferents espais de reflexió i participació que permetran adquirir eines i coneixements per afrontar el nostre present digital més informats i capacitats.

Calendari d’activitats al TecnoCampus

La Mobile Week a Mataró s’inaugurarà el dia 5 de juliol i les activitats es realitzaran els dies 6, 7 i 8 del mateix mes. Les xerrades i tallers que es duran a terme seran un espai per a la reflexió i el diàleg sobre el paper de la tecnologia en els moments de crisi derivada de la pandèmia de Covid-19, així com sobre els canvis que tindran lloc en el mercat de treball i les habilitats professionals necessàries en la nova realitat.

Durant la Mobile Week es mantindrà un debat obert fent una aproximació tant des de la visió acadèmica com empresarial de la mà de les principals entitats empresarials del territori (EURECAT, GENTIC, Fagem, PIMEC Maresme-Barcelonès Nord i la delegació de Mataró de la Cambra de Comerç de Barcelona).

Entre les activitats més destacades hi haurà una xerrada presencial dirigida a joves per ajudar-los a adquirir les competències digitals que necessiten els professionals de la Indústria 4.0 o un taller adreçat a persones majors de 65 anys sobre APPs per fer exercici saludable a casa, que combinarà la modalitat presencial amb l’emissió per streaming.