Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta l’espai web dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Escoltar

Mataró presenta l’espai web dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El web www.mataro.cat/ods és una eina nova amb vocació pedagògica, divulgativa i informativa que s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de Mataró per aconseguir l’assoliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS són 17 objectius establerts per les Nacions Unides que cal assolir entre tots abans del 2030 i que inclouen grans qüestions com l’eradicació de la pobresa, les desigualtats, el canvi climàtic o l’ocupació digna, entre d’altres.

D'esquerra a dreta el regidor Hurtado i la regidora Pérez explicant el nou espai web als mitjans de comunicació. Foto: Aj. Mataró
D'esquerra a dreta el regidor Hurtado i la regidora Pérez explicant el nou espai web als mitjans de comunicació. Foto: Aj. Mataró

El regidor d’Estratègia Agenda Urbana-Mataró 2030, Dani Hurtado, i la regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, han presentat avui en roda de premsa el web www.mataro.cat/ods, una nova eina amb vocació pedagògica, divulgativa i informativa que s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de Mataró per aconseguir l’assoliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS són 17 objectius establerts per les Nacions Unides que cal assolir entre tots abans del 2030 i que inclouen grans qüestions com l’eradicació de la pobresa, les desigualtats, el canvi climàtic o l’ocupació digna, entre d’altres.

Amb aquest espai web Mataró, que s’ha creat amb el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu donar a conèixer d’una forma entenedora i divulgativa els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de forma que la ciutadania, les empreses, les entitats i tots els agents d’una societat els integrin en el seu dia a dia. I a la vegada fa un a aterratge a la realitat de la ciutat de Mataró, relacionant cada ODS amb les característiques de la ciutat i amb les accions, projectes i plans que es duen a terme concretament per a l’assoliment de cadascun dels 17 ODS.

En aquest espai també es pot trobar el seguiment de l’acció de govern en relació a cadascun dels objectius i s’espera poder incorporar properament l’eina “Visor 2030” de la Diputació de Barcelona que permetrà consultar els principals indicadors de cada ODS per a Mataró i conèixer el seu assoliment en comparació amb la comarca i la província de Barcelona.

La presentació coincideix amb la celebració, el proper 31 d’octubre, del Dia Mundial de les Ciutats que promou l’interès en la urbanització i fomentar la cooperació entre els països per aprofitar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja l’urbanisme. La prioritat és contribuir  un desenvolupament urbà sostenible arreu del món. La presentació s’ha fet a la Casa Capell, un equipament municipal situat al Parc Central de Mataró que, sota l’aparença d’un habitatge comú, busca mostrar a tothom aquelles opcions que es tenen a l’abast per encaminar-se cap a un desenvolupament sostenible, és a dir, recursos nous i diferents per a desenvolupar-se sense haver d’estar limitant el dret de fer-ho també a les futures generacions.

L’espai web està dissenyat perquè tingui una bona usabilitat de cara al navegant i que aquest pugui trobar informació útil relacionada amb cada ODS i vinculada a la ciutat. Hi podem trobar els següents apartats:

-Què són els ODS?

-Explicació dels 17 ODS en clau local

-Per què a Mataró ens hi comprometem?

-On trobo més informació?


Antecedents

Al setembre del 2015, les Nacions Unides, amb el suport de tots els estats, van aprovar una agenda per respondre a les prioritats de la humanitat i del planeta on vivim: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Aquesta Agenda és el nou marc estratègic internacional, s’estructura en els 17 ODS i dona continuïtat a les anteriors agendes globals: l’Agenda 21 i els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), de les quals s’han recollit les millors experiències.

Galeria d'Imatges