Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró renova de nou amb màxima puntuació el Segell Infoparticipa d’excel·lència per la transparència del web municipal

Escoltar

Mataró renova de nou amb màxima puntuació el Segell Infoparticipa d’excel·lència per la transparència del web municipal

El web municipal www.mataro.cat obté per segon any consecutiu el 100 % de la puntuació en tots els indicadors avaluats pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els reconeixement anuals a la transparència informativa de les institucions es van atorgar ahir en la seva 8a edició.

Juan Carlos Jerez a l'entrega de guardons. Foto: UAB
Juan Carlos Jerez a l'entrega de guardons. Foto: UAB

Durant l’acte de lliurament de guardons de l’edició 2020 del Segell Infoparticipa, celebrat ahir a l’Auditori de la UAB, es va premiar 121 ajuntaments (vuit més que l’any anterior), dels quals, 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius. També van ser distingits 11 consells comarcals i 3 diputacions. El regidor d’Administració, Bon Govern i Mobilitat de l’Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jerez, va recollir el guardó.

Mataró rep el reconeixement des de la primera edició dels guardons, i en les dues darreres edicions ha obtingut la màxima qualificació.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius; i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Com a novetat respecte a l’edició anterior, en el cas dels ajuntaments, si bé s’ha mantingut el nivell d’exigència de qualitat de la informació, s’ha incrementat en 4 el nombre total d’indicadors, passant de 48 a 52, el mateix que s’havia tingut en anteriors edicions exceptuant la darrera, quan es va decidir rebaixar. Els 4 nous indicadors se centren en analitzar si la institució publica el codi de conducta de representants electes i dels càrrecs directius; si es publiquen totes les resolucions judicials definitives de la institució; si es facilita el dret d’accés a la informació pública; i per últim, si s’informa periòdicament de les peticions rebudes i les resolucions emeses referides a les sol·licituds de dret d’accés. Pel que fa als consells comarcals i les diputacions, també han vist incrementat el nombre d'indicadors de 45 a 49, adaptats a les seves competències.

Aquest guardó arriba pocs dies després d’un altre premi rebut per l’Ajuntament de Mataró en relació al seu nivell de maduresa digital. Es tracta del reconeixement del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) pel que fa a la implantació i ús dels serveis d’administració electrònica, segons el qual Mataró va assolir al 2020 la cinquena posició en el rànquing d’ajuntaments de més de 50.000 habitants que destaquen per l’índex de maduresa digital.