Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró se suma a la iniciativa ‘Let’s Clean up Europe’ per conscienciar sobre els residus abocats il·legalment a la natura

Escoltar

Mataró se suma a la iniciativa ‘Let’s Clean up Europe’ per conscienciar sobre els residus abocats il·legalment a la natura

Centres educatius i entitats, amb el suport de l’Ajuntament, programen diferents accions a l’entorn d’aquesta iniciativa comuna a tot Europa. Una de les actuacions previstes és la neteja que organitzarà diumenge 9, en tres zones de l’espai agrari de Mataró, l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix amb la col·laboració de l’Ajuntament, i que està oberta a la participació de tota la ciutadania.

Residus recollits en una acció dels Let's Clean Up Europe a Mataró. Foto: Ajuntament
Residus recollits en una acció dels Let's Clean Up Europe a Mataró. Foto: Ajuntament

‘Let’s clean up Europe’ és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etcètera.

Aquest any la campanya es fa principalment entre el 7 al 9 de maig, tot i que hi ha entitats i centre educatius que fa setmanes que programen activitats en el marc d’aquesta iniciativa.


Accions prèvies

En aquest sentit, ja s’han desenvolupat a la ciutat algunes accions prèvies:

  • Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Alexandre Satorras, en el marc dels serveis comunitaris i en col·laboració amb l’Escola de Natura del Corredor han fet tres neteges al març i l’abril a la riera d’en Masriera i la riera de Sant Simó.

  • L’Escola Germanes Bertomeu (81 alumnes) ha fet aquest matí una neteja de residus i de plantes invasores a les dunes de la platja del Varador. L’activitat, tancada als alumnes de l’escola, ha comptat amb la col·laboració de l’entitat Natura. Coincidint amb aquesta acció, l’Ajuntament ha dut a terme també avui l’arrencada mecanitzada de canya americana a la zona i demà es preveu la retirada del rizoma per evitar que torni a sortir.

  • El grup de voluntaris “Mataró respira” fan neteges setmanals als entorns del turó de Cerdanyola i la riera d’Argentona.Accions previstes

Dissabte 8 de maig

  • 11 h. Vídeo-tertúlia en línia: “Servei Comunitari: acció dels joves a favor de la Terra”. Acció organitzada per Casa Capell, espai per a la sostenibilitat, de l’Ajuntament de Mataró. Alumnes dels instituts Alexandre Satorras, Les Cinc Sénies i l’escola El Turó expliquen les iniciatives de servei comunitari-voluntariat ambiental en les quals han participat. L’activitat requereix inscripció prèvia.


Diumenge 9 de maig

  • 9.30 h. Neteja de la platja de Mataró a càrrec d’alumnes de primer d’ESO de l’Institut Thos i Codina en el marc del programa Escoles verdes. L’activitat està restringida només als alumnes del centre.

  • 10 h. Neteja dels camins de Valldeix, Mata i les Cinc Sénies de Mataró. L’activitat està organitzada per l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Els punts de trobada, en funció de l’àrea de neteja, són el Camp de Futbol de Can Bruguera (Valldeix), Sant Miquel de Mata (camí de Cant Miquel, 55) o la Biblioteca Antoni Comas (Enric Prat de la Riba, 110). L’activitat està oberta a la participació de tota la ciutadania. Requereix inscripció prèvia aquí o a les parades de Collits a casa dels mercats de dissabte a través d’un codi QR. Cal dur calçat còmode i guants protectors.


Divendres 11 de juny

  • 9 h. Neteja del turó de Cerdanyola i entorns de la riera d’Argentona a càrrec d’alumnes de tercer d’ESO de l’institut Josep Puig i Cadafalch. Activitat restringida als alumnes.El repte Mataró

Les accions de l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix i de l’institut Josep Puig i Cadafalch participaran al repte “Mataró” de la aplicació Litterati, consistent a identificar i pujar imatges de 2.000 residus trobats al terme municipal durant aquest any. 

 

Publicat a