Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’una setantena de sancions en dues setmanes per incomplir la normativa de circulació de patinets

Escoltar

Més d’una setantena de sancions en dues setmanes per incomplir la normativa de circulació de patinets

La majoria de multes interposades per la Policia Local han estat a usuaris de vehicles de mobilitat personal que circulaven per voreres i zones per a vianants.

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

La Policia Local ha interposat 71 sancions en poc més de dues setmanes, entre el 19 de gener i el 4 de febrer, a persones usuàries de patinets elèctrics per no respectar la normativa de circulació d’aquest tipus de vehicles, anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP).

El gran gruix d’aquestes sancions (52) han estat a usuaris que circulaven amb el patinet elèctric per voreres i zones de vianants. Des que va entrar en vigor la modificació legislativa del Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT), el 2 de gener, els VMP, com qualsevol altre vehicle, tenen prohibida la circulació per voreres, zones de vianants, parcs i places. Han de circular preferentment pel carril bici i, si no n’hi ha, per la calçada. Tampoc no poden circular per vies interurbanes, travesseres, autopistes, autovies i túnels urbans.

La resta de sancions interposades per la Policia Local han estat per no obeir els senyals de circulació (8), conduir un patinet elèctric utilitzant el telèfon mòbil (4), circular dues persones en un VMP (4), conduir sota els efectes d’alcohol i drogues (1), conduir utilitzant auriculars (1) i circular en horari nocturn sense llums ni elements reflectants (1).

Les sancions per incomplir la normativa de circulació dels VMP oscil·len entre els 90 i els 200 €. En aquells casos en què la infracció l’hagi comès una persona menor de 18 anys, hauran de respondre de la multa imposada els pares, tutors, acollidors o guardadors legals.