Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix el festival de música Posidònia Fest Mataró amb grans noms de la música catalana

Escoltar

Neix el festival de música Posidònia Fest Mataró amb grans noms de la música catalana

Els dies 3, 4 i 5 de setembre el Port de Mataró acollirà la primera edició del Posidònia Fest Mataró. Un festival de música on el públic podrà assistir, mitjançant una única entrada o abonament, a concerts de músics emergents de gran qualitat i de músics consagrats o mediàtics, apostant per les propostes de proximitat.

D'esquerra a dreta: Margarita Díez, Carles Moreno, Txell Sust, David Mullor, Gessamí Boada, Xesco Gomar i María J. Pérez.
D'esquerra a dreta: Margarita Díez, Carles Moreno, Txell Sust, David Mullor, Gessamí Boada, Xesco Gomar i María J. Pérez.

El segell discogràfic mataroní Microscopi, amb el Suport de l’Ajuntament de Mataró i del Port de Mataró, fan possible que neixi un nou festival a la ciutat que omplirà de bona música el primer cap de setmana de setembre.

Cada nit el nou escenari del Port de Mataró oferirà dos concerts. A les 19 h començarà el grup emergent, i a les 21.30 h la veu consagrada.


3 de setembre

La primera nit del festival, el 3 de setembre, els primers de pujar a l’escenari seran els mataronins Cine Núria. Leo Rey i Fernando Herrero presentaran el seu últim EP: “Año Luz”. Pop fet a casa amb guitarres comercials i melodies vocals fàcils de cantar. Tot seguit serà el torn de gaudir del recital de Pau Vallvé. El músic i compositor barceloní presentarà “La vida és ara”, un disc que ha compost, mesclat i produït ell sol durant el confinament. Les cançons, lluny de ser tristes i fosques, parlen d'algú que finalment ha arribat a ser feliç.

 

4 de setembre

La nit de dissabte hi haurà un dels plats forts del Posidònia Fest: la cantant Maria del Mar Bonet. Amb més de cinquanta anys als escenaris, la cantautora mallorquina presentarà un àlbum que esdevé testimoni de la seva complicitat amb el guitarrista Borja Penalba, amb qui ja fa temps que comparteixen escenaris. Abans del seu concert, el públic podrà veure Lia Sampai. La cantautora barcelonina és una de les veus emergents més destacades del panorama català. Acompanyada del guitarrista Adrià Pagès presenten “Amagatalls de llum”.

 

5 de setembre

La primera edició del festival es clourà diumenge 5 de setembre amb dues propostes mataronines. Començarà la cantautora Gessamí Boada, una de les veus femenines de més qualitat del panorama musical català. “On començo jo” és el títol del seu segon àlbum que s’allunya del jazz i tasta noves sonoritats del pop, de l'electrònica i de l’indie. El darrer concert del festival sonarà amb la veu de Txell Sust, coneguda per les seves interpretacions sobretot del jazz, però també del pop. Acompanyada de Pep Poblet i Nito Figueres, presentarà l'espectacle #enCantants on versionaran cançons associades a veus masculines però interpretades des d'un prisma femení.

 

Les entrades

L’aforament dels concerts del festival seran d’un màxim de 250 persones assegudes i amb totes les mesures anti Covid-19. Les entrades es compren per nit i inclouen els dos concerts d’aquella nit. També es pot comprar un abonament per les tres nits (sis concerts). Les entrades i l’abonament es poden comprar al web www.posidoniafest.cat

 

Per què Posidònia Fest?

 A Mataró hi ha una de les praderies de posidònia més importants pel que fa a l’extensió, ocupant un espai d’aproximadament 700 hectàrees En aquesta praderia hi viuen una vintena d'espècies de peixos i una gran quantitat d’organismes que aprofiten la protecció que els ofereix la posidònia per pondre els ous. A més, la posidònia actua com a filtre biològic immobilitzant substàncies tòxiques i deixant les fora de circulació.

Actualment, tant l’Ajuntament de Mataró com el Port de Mataró, en col·laboració amb altres institucions, entitats i empreses, duen a terme iniciatives que tenen com a objectiu la protecció i divulgació d’aquest ecosistema.