Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou curs formatiu de l’àmbit esportiu per a les persones joves

Escoltar

Nou curs formatiu de l’àmbit esportiu per a les persones joves

Des de l’Oficina Jove del Maresme Sidral i el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Mataró es programa una nova activitat formativa pels mesos de març, abril i maig. Es tracta d’un curs per aconseguir el títol de monitor/a d’activitats en l’àmbit poliesportiu que combinarà les classes online amb classes presencials i pràctiques a l’estiu.

Enguany s'ha considerat oportú ampliar l'oferta d'activitats formatives més enllà de la formació en el lleure, incorporant altra formació que pot ser d'interès pel col·lectiu jove. Degut a les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia de la Covid-19, s'ha considerat adient i oportú oferir aquesta formació en una modalitat híbrida: on-line i presencial.

A l'hora de programar aquestes activitats s'han tingut en compte les necessitats i propostes expressades per les persones joves a través de diferents canals, com poden ser les xarxes socials de Mataró Jove o els formularis de valoració de les formacions portades a terme amb anterioritat. 

 

Formació online, presencial i pràctiques

El curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu és la formació de nivell bàsic en matèria esportiva que permet el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

Per a aconseguir aquest títol s’ha de realitzar i superar una acció formativa de 100 hores i un període de pràctiques de 150 hores a realitzar a escoles, clubs o entitats esportives.

Aquest curs el portarà a terme el Consell Esportiu del Maresme, i, el títol obtingut serà reconegut mitjançant una acreditació que signarà l'Escola Catalana de l'Esport.

Es realitzarà del 12 de març al 15 de maig de 2021. Durant el mes de març hi haurà una part presencial-virtual, així com treball individual i grupal a distància. A Setmana Santa hi haurà una part pràctica amb presencialitat física, i, durant l’estiu 2021, es realitzaran 150 hores de pràctiques.

 El cost del curs és de 220 €. Les persones residents a Mataró es beneficiaran d’un 50% de descompte (caldrà presentar padró de residència) o les persones de fora de Mataró amb vinculació amb alguna escola esportiva o entitat esportiva de Mataró es beneficiaran d’un 25% de descompte (caldrà presentar un certificat de l’empresa/entitat).  

S’ofereixen 25 places, en el cas d’haver-hi més sol·licituds que places, es procedirà a realitzar un sorteig. Les inscripcions es portaran a terme a través de la web del Consell Esportiu del Maresme: www.cemaresme.cat

Aquesta oferta formativa continua reforçant l’aposta del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Mataró per la formació i la capacitació de les persones joves com a eina de desenvolupament competencial. Al llarg de l'any 2021 s'aniran oferint noves programacions de cursos adaptades a les necessitats i motivacions dels i les joves de la ciutat.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina Jove del Maresme – Sidral, situada a la plaça de Miquel Biada, trucant al telèfon 93 798 96 49 o enviant un correu electrònica maresme@oficinajove.cat

Publicat a