Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rebuig i condemna per part de tot el Consistori a l'agressió sexual a una dona a Mataró

Escoltar

Rebuig i condemna per part de tot el Consistori a l'agressió sexual a una dona a Mataró

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró han consensuat un manifest conjunt de condemna i rebuig a la presumpta agressió, que investiguen els Mossos d’Esquadra i que va tenir lloc a la ciutat el passat 8 de setembre.

El text íntegre consensuat per tot el Consistori és el següent:

“Havent tingut coneixement de l’agressió sexual que ha patit una veïna de la nostra ciutat, el passat 8 de setembre, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet.

Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.

És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania.

La Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, reconeix la violència sexual com a una de les possibles formes de violència que es pot exercir contra les dones. La violència sexual és una de les manifestacions de la violència masclista més freqüent i que queda més invisibilitzada socialment.

Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible sumar esforços per  rebutjar aquestes violències i actuar, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.

La nostra ciutat no tolera cap tipus d’agressió sexual, sexista o lgtbifòbica i treballa per tal d’erradicar-les.

L’Ajuntament de Mataró posa a disposició de la persona agredida tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació, i manifesta el seu compromís i la voluntat de continuar treballant per aconseguir una ciutat lliure d’agressions i conductes sexistes i garantir l’atenció a les persones que les pateixen”.


Publicat a