Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SOM i TecnoCampus posen en marxa dues accions formatives emmarcades en el projecte SocialNEET

Escoltar

SOM i TecnoCampus posen en marxa dues accions formatives emmarcades en el projecte SocialNEET

Els cursos seran telemàtics i se centraran en donar eines per a la recuperació econòmica en l’àmbit de les noves tecnologies i en l’àmbit de les energies renovables.

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) posa en marxa amb la col·laboració de la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus dues noves accions formatives emmarcades en el projecte SocialNEET, un programa europeu que persegueix fomentar l’emprenedoria social, especialment dels joves.

Les dues formacions proposades són:

-Eines de recuperació econòmica en el sector de noves tecnologies i el programari lliure: formació que s’inicia dilluns 22 de febrer. Professorat de TecnoCampus i professionals i empreses de cada sector analitzaran en profunditat aspectes com els entorns i eines de desenvolupament com Python; entorns creatius i de resolució de problemes; eines de planificació empresarial i casos pràctics.

-Eines de recuperació econòmica en el sector d’energies renovables: la data d’inici prevista és el 18 d’abril. El curs comptarà amb la participació de professorat de TecnoCampus i professionals i empreses de cada sector. S’abordaran temes com la sostenibilitat com a element clau; les energies renovables; les energies alternatives, i eines de planificació empresarial i casos pràctics.

Les dues accions formatives són 100 % subvencionades i estan adreçades a treballadors en actiu i aturats, a estudiants, i a persones, empreses i entitats dels sectors econòmics als quals fan referència. Tenen una durada de 30 hores, i s’impartiran telemàticament a través de la plataforma Zoom els dilluns, de 9 a 14 h.

 

SocialNEET

El projecte SocialNEET està adreçat principalment a persones d’entre 18 i 29 anys que no estudiïn ni treballin. Si participen en aquest projecte tindran l’oportunitat de rebre orientació professional, formació, estades en empreses i assessorament per tal que puguin trobar feina o crear solucions empresarials innovadores i transformadores en l’àmbit de l’economia social i solidària. També contribuirà a conscienciar de l’impacte que pot aportar la innovació social i l’emprenedoria per fer front a l’atur juvenil i permetrà crear una xarxa experta de cooperació transnacional.

SocialNEET està liderat per l’Institut d’Estudis d’Economia Social d’Atenes. A més de l’Ajuntament de Mataró –l’únic ajuntament participant-, també hi prenen part les institucions següents: Development Association of Alto Tamega’s Region (Portugal), Janusz Korczak Pedagogical University in Warsaw (Polònia), University of Primorska (Eslovènia), Rezekne Academy of Technologies (Letònia), Industrial and Business Education and Training Institute – SEV Hellenic Federation of Enterprises (Grècia), Craftsmen Association of Terni (Itàlia), European Network of Cities and Regions for the Social Economy (REVES AISBL) (Bèlgica).