Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empreses i autònoms podran accedir a dos ajuts per a la contractació de personal i per a compensar despeses derivades de la pandèmia

Escoltar

Empreses i autònoms podran accedir a dos ajuts per a la contractació de personal i per a compensar despeses derivades de la pandèmia

Ambdós estan impulsats per la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró i consensuats al Consell Econòmic i Social de la Ciutat.

Foto: Imatge del Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró
Foto: Imatge del Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró

El Ple municipal va aprovar per unanimitat, en la sessió ordinària del mes de maig, les bases reguladores de dos ajuts impulsats per la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró.

  • Subvencions per fomentar la creació d’ocupació:

Estan dissenyades pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) conjuntament amb els agents socioeconòmics de la ciutat que conformen el Consell Econòmic i Social de Mataró (UGT, CCOO, Pimec i Fagem), amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació de persones en situació d’atur. Estan destinades a empreses i autònoms que realitzin la seva activitat empresarial a Mataró, per tal de subvencionar una part dels costos de la contractació de fins a tres persones, que no estiguin cotitzant a cap dels règim de la Seguretat Social previstos a la llei i que no hagin estat contractades per l’empresa en els darrers 6 mesos. La durada dels contractes haurà de ser de com a mínim 3 mesos i la data d’inici entre l’1 de gener i l’1 d’octubre de 2021.

L'import màxim subvencionat podrà ser d’entre 2.000 i 4.500 € i anirà en funció de la durada del contracte i del col·lectiu contractat. Aquesta línia de subvenció serà compatible amb altres ajuts públics que comparteixin el mateix objecte. L’Ajuntament hi destina un pressupost total de 200.000 € provinents de la subvenció que ha rebut de la Diputació de Barcelona, dins del Pla de reactivació de l’ocupació per al 2021.

El període de presentació de les sol·licituds començarà l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i s’allargarà fins al 15 d’octubre de 2021.

  • Ajuts a empreses i autònoms per a la compensació de despeses forçoses derivades de la situació de pandèmia:

Destinades a la subvenció de despeses com les obres d’adaptació, l’adquisició de material sanitari i higiènic, la senyalització, els subministraments de serveis bàsics en cas de suspensió de l’activitat fins a un màxim de 6 mesos, gestoria per a la tramitació d’ERTOs o arrendament de local nou per poder realitzar l’activitat habitual.

La quantia de cada ajut serà del 50 % del cost total de les despeses subvencionables, amb un màxim de 1.000 € per sol·licitud i seran compatibles amb altres subvencions. L’Ajuntament destinarà una quantitat inicial de 310.000 € a aquesta iniciativa.

Aquest ajut cobrirà les despeses subvencionables en el període comprès entre l’inici de l’estat d’alarma el 14 de març del 2020 i s’allargarà fins a la data que estableixi la convocatòria. Es preveu la seva publicació a finals de juny.

A continuació es poden consultar els anuncis que inclouen les bases senceres de cadascun dels ajuts:

- Bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a fomentar la creació d’ocupació mitjançant la contractació de persones en el marc del Pla de Reactivació de l’Ocupació de la Diputació de Barcelona

- Bases reguladores per a la concessió d’ajuts a autònoms i empreses afectats econòmicament per la pandèmia derivada del COVID-19