Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un software per diagnosticar la disfàgia guanya el premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació

Escoltar

Un software per diagnosticar la disfàgia guanya el premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació

Els guardons es van lliurar ahir al TecnoCampus en la Nit de l’Emprenedoria

Els guanyadors del premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació  amb l'alcalde de Mataró i president del Tecnocampus, David Bote. FOTO: Sergio Ruiz
Els guanyadors del premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació amb l'alcalde de Mataró i president del Tecnocampus, David Bote. FOTO: Sergio Ruiz

Un software basat en intel·ligència artificial per al diagnòstic de la disfàgia, que ajudarà a optimitzar els processos de cribratge, diagnòstic i tractament de les persones que pateixen aquesta malaltia, es va endur ahir a la nit el premi amb major dotació de la Nit de l’Emprenedoria: el premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a la incubadora durant un any. Es tracta d’un projecte que, sota el nom d’AIMS-OD, han presentat Alberto Martín, Pere Clavé i Xavier Tibau.

Orgasnic, que proposa el disseny i fabricació de productes de decoració per a la llar i la restauració a partir de residus orgànics i que ha iniciat una primera línia amb residus de cloïsses d'ostra, musclo i petxina variada, va guanyar el  premi al millor projecte amb impacte social (6.000 euros i estada bonificada a la incubadora). El van presentar David Junyent i Iván Gordillo.

Pel que fa al Creatic a  la millor iniciativa liderada per dones, dotat amb 6.000 euros i estada a la incubadora bonificada, va recaure en Carla Carrasco pel projecte Datali Group, que planteja serveis d’assessorament especialitzats per a marketplace i ecommerce a partir d’un software que permet  l’optimització dels processos financers i fiscals de les empreses que comercialitzen en entorns online.   

La foto dels guanyadors de la Nit es va completar amb dos guardons que volen fomentar l’emprenedoria entre els estudiants. Així, el premi a l’emprenedoria universitària va ser per a Lam Pau Aparici, pel projecte Ohlechef, una plataforma web que ofereix tallers de cuina online en directe amb xefs de prestigi, i que inclou servei de lliurament previ de tots els ingredients necessaris per elaborar les receptes del taller que es contracta.

El millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional va recaure en les estudiants Cristina Mateos, Jabou Kandeh, Nouhaila Benktib i Yousra Benyermak, de l’institut Thos i Codina, per la proposta  The Coffice Mataró, d’un espai  multiservei que ofereixi sales de coworking, cafeteria i llibreria en un mateix establiment, en un ambient innovador on tinguin cabuda l’activitat empresarial i  l’oci cultural.

Nous guardons per a la responsabilitat social

Durant la gala, presentada pel Mag Lari, es va anunciar una nova iniciativa, els   premis “Més-Mataró, empresa i societat”, que tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS.

Com en les darreres edicions, els premis Creatic i la Nit de l’Emprenedoria, una iniciativa del TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, han comptat amb el suport de diverses empreses i institucions, entre les quals cal destacar els mecenes que fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos. Són seten total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Minoryx Therapeutics i Banc Sabadell (categoria gold); CSV experts (categoria silver), Derecho.comi Palobiofarma (categoria bronze). Amb el seu suport i el de la Diputació de Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i el d'Empresa i Treball de la Generalitat (mitjançant ACCIÓ) i d’entitats com GENTIC, AIJEC, FAGEM, Dona’t un impuls, Cambra de Comerç, PIMEC i BANC, s’impulsa l’emprenedoria del territori mitjançant els Premis Creatic..

 

Publicat a