Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

Mataró fa un acte institucional de recordatori d’un any de pandèmia de la Covid-19

Avui 12 de març, l’Ajuntament ha estat l’escenari d’un acte institucional en recordatori d’un any de la pandèmia a la ciutat. Roses blanques han simbolitzat les persones que han perdut la vida per la Covid-19 i flors de colors, la solidaritat comunitària i l’esperança. A banda dels representants municipals, ciutadans i ciutadanes de Mataró de diferents sectors professionals i de la societat civil han participat en l’acte explicant la seva experiència, vivències i anhels.

Mataró serà ciutat d’arribada en la 6a etapa de la 100a edició de la Volta Ciclista Catalunya

El dissabte 27 de març, Mataró acollirà la 6a etapa de la Volta Ciclista Catalunya que en la seva 100a edició se celebra sense públic per adaptar-se a tots els protocols marcats per evitar la Covid-19. La ciutadania haurà de seguir aquest esdeveniment esportiu internacional per Esport3, Teledeporte o Eurosport que fan un seguiment de tota l’etapa on els millors ciclistes del món sortiran des de Tarragona per arribar a Mataró cap a les 17 h.

La cinquena edició de la Som Hackathon del TecnoCampus serà online i abordarà el repte del consum local i responsable

El TecnoCampus Mataró-Maresme, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen, els dies 16, 17 i 18 d’abril, la cinquena edició de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors les empreses Everis, Intowin del parc i la cooperativa FemProcomuns. La iniciativa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’adreça a estudiants universitaris i de centres de secundària.

Mataró reobre al públic les instal·lacions esportives a partir del 20 de març amb aforament controlat

A partir d’aquest cap de setmana es permet l’assistència de públic a les instal·lacions esportives municipals amb les mesures i recomanacions dictades pel Procicat i en coordinació amb el Pla del desconfinament del sector esportiu a Catalunya. A Mataró cada equipament municipal esportiu comptarà amb un codi QR per registrar el nombre de persones assistents com a públic, es permet dos acompanyants per esportista sempre respectant el 50 % de l’aforament a les instal·lacions a l’aire lliure i del 30 % en espais tancats. També s’obriran a partir del 20 de març les pistes de petanca i els lavabos públics a partir del 22 de març.

La Fira de l’Arbre es transforma enguany en la Setmana de la Natura a Mataró

La Fira de l’Arbre i la Natura, organitzada per l’associació Sempervirens amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, no es podrà celebrar enguany en el format habitual al Parc Central. Les restriccions vigents establertes pel PROCICAT no permeten actualment la celebració de fires, però l’associació i el consistori estan treballant en un nou format de celebració de més d’una setmana de durada.

L’Ajuntament destinarà 3 milions més a reconstrucció econòmica i social, actuacions als barris i programes prioritaris

És la part del romanent de tresoreria que queda disponible liquidat l’exercici 2020, i un cop s’ha reservat un fons per garantir pagaments i per a necessitats sobrevingudes. L’Ajuntament ha tancat en positiu la liquidació sobretot pels 3,8 milions d’ingressos no previstos que es van rebre a finals d’any, principalment per transferències de l’Estat i pagament de deutes pendents per part de la Generalitat.

La XV Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) se celebra en format virtual

Per 15è any consecutiu la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) torna a mobilitzar, del 12 al 16 d’abril, l’alumnat dels centres educatius de la ciutat i les seves famílies, així com a la ciutadania en general. L’objectiu és donar a conèixer tots els recursos formatius de què disposa Mataró i el Maresme un cop s’ha superat l’edat d’escolarització obligatòria i informar d’altres aspectes clau a tenir en compte per totes les persones que inicien o es troben immerses en un procés de definició o redefinició del projecte professional.

Un operatiu conjunt entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional intervé en 4 establiments

El dispositiu, que es va portar a terme dijous 25 de març a la tarda, va inspeccionar 4 negocis de la ciutat on es van detectar infraccions pel que fa al presumpte desenvolupament d’activitats il·legals de naturalesa sexual, en matèria de treball, seguretat social i estrangeria. Els serveis corresponents adoptaran mesures cautelars per al tancament de les activitats així com s’inicia la incoació dels respectius expedients sancionadors.

Mataró corona al triple campió del món Peter Sagan com a guanyador de la 6a etapa de la Volta Catalunya

La 6a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya ha finalitzat al Camí de la Geganta, via ideal perquè Peter Sagan hagi demostrat el seu potencial en l'esprint convertint-se en el guanyador de la jornada que ha començat a Tarragona. Un esdeveniment esportiu que compta amb el suport de Mataró per sisè any i que enguany, en la 100 edició, s’ha hagut d’adaptar a les normes sanitàries de la Covid-19.

L’atenció i les activitats per a les persones grans de Mataró continuen en marxa

Les activitats i l’atenció de les persones grans usuàries dels Casals Municipals de la Gent Gran continuen i es consoliden després dels mesos d’adaptació a la situació marcada per la pandèmia. El contacte ha continuat per telèfon, missatges per correu electrònic i whatsapp així com s’ha fet formació en noves tecnologies. Les activitats esportives així com les programades en els cicle d’activitats formatives segueixen oferint-se online i algunes, en els mesos d’estiu, es van poder fer presencialment amb els protocols sanitaris i de seguretat de prevenció de la Covid-19.