Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

El Centre Cívic Pla d’en Boet, nou centre de vacunació contra la Covid-19

Des del dimarts 6 d’abril, el Centre Cívic Pla d’en Boet es destina a la vacunació contra la Covid-19. L’Ajuntament continua col·laborant amb l’Institut Català de la Salut (ICS) amb qui treballa per donar suport a les campanyes de vacunació i protecció de la salut. El Centre Cívic Pla d’en Boet ha canviat provisionalment els seus usos: a l’octubre del 2020 es va destinar la sala 6 a la vacunació de la Grip i ara a la vacunació de la Covid-19, mentre que els espais que ocupava el Casal Municipal de la Gent gran són, des del 30 de novembre, un espai per a realitzar les proves als contactes asimptomàtics dels casos Covid-19 positius.

En marxa una nova app ciutadana per determinar l’origen de les olors entorn del Centre de Residus del Maresme i donar resposta a les incidències

A principis d’any, el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, va posar en marxa un estudi per obtenir dades sobre la incidència de les olors a diversos punts de l’entorn més immediat del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i a la ciutat de Mataró, per poder determinar quines d’aquestes provenen des del Centre. Com a part d’aquest estudi i amb la idea d’obtenir valoracions reals que permetin el seguiment, el control i la vigilància de l’impacte odorífer del Centre, ara també s’ha posat en marxa una aplicació per a dispositius mòbils.

El Ple aprova el preacord per a la integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa de centres de la Generalitat

L’Ajuntament ha aprovat, en sessió plenària del 8 d’abril, el preacord per a la integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa de centres educatius de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del document és concretar la voluntat de les parts per avançar en l’estudi de tots els aspectes vinculats a la integració d’aquest centre educatiu a la xarxa de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Aquesta acció s’emmarca en l’objectiu del Pla de Mandat 2019-2023 d’augmentar i apostar per la Formació Professional a Mataró.

Mataró celebrarà Sant Jordi amb Fira del Llibre i activitats al carrer, adaptats a la normativa

Després que l’any passat els ciutadans es van veure obligats a celebrar la festa del llibre i de la rosa tancats a casa i amb activitats virtuals, enguany el Sant Jordi a Mataró anirà recuperant a poc a poc la seva essència amb un programa d’activitats adaptat a les normatives sanitàries, però en format presencial. La Fira del Llibre, tot i que reduïda, es farà a la plaça de Santa Anna i es tornaran a celebrar actes com la Fogonada i el Llibre Gegant de Contes, mentre que la Gegantada es reconverteix en una Mostra de balls de gegants.

L’Ajuntament aprova un Pla de millora per mantenir una estètica unitària del conjunt de cases de Ciutat Jardí

El Ple de l’Ajuntament va aprovar provisionalment dijous passat, 8 d’abril, el Pla de millora urbana de reordenació volumètrica de les cases de la Ciutat Jardí que tenen façana a la carretera de Mata i a l’avinguda d’Amèrica. L’objectiu és que, per a futures reformes, els propietaris mantinguin la façana de planta baixa, permetent ampliar fins a dues plantes més però amb una estètica de conjunt.

L’Ajuntament publica el Catàleg de documents i dades interoperables que simplifiquen la tramitació administrativa

Inclou la relació de documents que la ciutadania no ha d’aportar a l’Ajuntament perquè ja es consulten de manera telemàtica amb altres administracions. Mataró es troba entre els 10 ajuntaments de l’Estat que més consultes fan per sistemes d’interoperabilitat, que al 2020 van suposar un estalvi conjunt per a la ciutadania i l’Ajuntament estimat en 440.408,22 euros.

Mataró i 8 ciutats més es constitueixen en entitat per defensar els municipis de la segona corona metropolitana

L’alcalde, David Bote, juntament amb els alcaldes i alcaldesses de Martorell, Vilafranca del Penedès, Mollet, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Sabadell i Terrassa han signat avui, 13 d’abril, la Declaració de Martorell, que comporta la constitució de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. La nova entitat neix amb la voluntat de treballar per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona dins el desenvolupament tant de la Regió Metropolitana de Barcelona com del conjunt del territori.

Mataró incrementa el reforç escolar, els tallers de català i la capacitació digital de les famílies en el marc del Pla Educatiu d’Entorn

El Pla Educatiu d’Entorn són un seguit de mesures per millorar l’èxit educatiu de tot l'alumnat en els àmbits personal, social, acadèmic i laboral. El pla, impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat amb la col·laboració de la Direcció d’Ensenyament, ha rebut un increment en la seva dotació que es tradueix en l’augment d’hores de reforç escolar, tallers de català per l’alumnat nouvingut, activitats d’esport i lleure i la posada en marxa de tallers per a la capacitació digital de les famílies perquè puguin seguir amb èxit els confinaments escolars per casos positius de Covid-19.