Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

La modificació de l’Ordenança Municipal Reguladora del Procediment sobre Verificació d’Habitatges Buits a consulta pública

Fins al 30 de gener es posa a consulta pública prèvia la modificació de l’Ordenança Municipal Reguladora del Procediment sobre Verificació d’Habitatges Buits que s’està actualitzant per, entre d’altres, ajustar-la a la nova normativa, millorar i aclarir el procediment i vincular el deure de conservació amb la desocupació permanent per a ampliar les opcions d’actuació. El text es pot consultar al web municipal i les opinions, dubtes i missatges es poden fer arribar al correu electrònic habitatge@ajmataro.cat

Mataró presenta el seu Pla com a ciutat amiga de les persones grans

Mataró, com a ciutat de la xarxa de ciutats amigues de les persones grans, ha elaborat un document on es presenten les línies de treball per aconseguir una ciutat que tingui en compte les necessitats i preferències de les persones grans. L’acte de presentació serà el 26 de gener, a les 12 h via Zoom, i comptarà amb la conferència “La declaració de Nacions Unides de la Dècada d’Envelliment Saludable (2021-2030). A la tarda, a les 18h, es farà el debat “La gent gran de demà a Mataró” en directe per Youtube.

Mataró commemora el Dia de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

El dimecres 27 de gener, a les 19 h, es portarà a terme la conferència “Recordant l’Holocaust. L’amenaça sorgeix de nou?” a càrrec de l’historiador i membre de la junta de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme, Enric Cama. L’acte que es farà des del Saló de Sessions de l’Ajuntament es podrà seguir en directe a www.mataro.cat/endirecte i les persones que hi vulguin assistir han de confirmar assistència prèviament pels complir amb els aforaments marcats per les normes sanitàries actuals.

La reconstrucció social i econòmica i la millora de serveis centren el pressupost més alt de la història de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró tindrà al 2021 el pressupost més elevat de la seva història, arribant als 152,47 milions d’euros, mentre que el pressupost consolidat amb les empreses municipals serà de 181,93 milions. Uns comptes generals on destaca la lluita contra els efectes de la Covid-19 a la ciutat, amb 3,2 milions reservats a la reconstrucció social i econòmica, i el manteniment i millora de serveis municipals.

Mataró participa en un debat sobre seguretat digital en el Dia Europeu de la protecció de dades

L’alcalde i President de Bon Govern de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), David Bote, ha estat un dels ponents del col·loqui “Un país digital és un país més segur” que forma part del "Cicle de Polítiques Digitals” organitzat per www.alcaldes.eu conjuntament amb el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. Aquesta conversa ha coincidit avui amb el Dia Europeu de la protecció de dades.

Les entitats de Cerdanyola i Rocafonda, El Palau, Escorxador promouen el butlletí electrònic d'informació territorial

L'Agència de Suport i Serveis a les Entitats coordina el projecte comunicatiu conjuntament amb les taules d'entitats d'aquests dos territoris, fent un pas més en la dinamització del teixit associatiu. Els dos butlletins, amb periodicitat mensual, s’enviaran per correu electrònic i també per WhatsApp i comptarà amb notícies, informació d’interès i l’aprofundiment d’una de les entitats del barri.

Mataró té a punt el dispositiu per garantir la seguretat de la jornada electoral del 14F al Parlament de Catalunya

El dispositiu electoral a Mataró ha previst el personal necessari per donar suport a la jornada, gestionar les cues als col·legis electorals i garantir la neteja, desinfecció i seguretat dels locals. Més d’un 60 % de les meses han canviat d’ubicació i, perquè la ciutadania pugui consultar amb antelació on ha d’anar a votar, a banda de poder fer la consulta a través del web municipal o trucant al 010, l’Ajuntament ha editat cartells amb un codi QR i ha posat en marxa un canal a Telegram.