Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

La 24 Nit de la Solidaritat posa l’accent en el dret a migració, refugi i asil amb perspectiva de gènere

La 24 edició de la Nit de la Solidaritat se celebrarà el 22 d’octubre a la sala d’actes de Can Marfà amb el diàleg “Fronteres i migracions amb perspectiva de gènere” a càrrec de tres expertes en la matèria: Gemma Pinyol, Cristina Manzanedo i Tània Corrons. Entre els actes complementaris hi ha la presentació del llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d’Anna Cabot, un cinefòrum al voltant del film “Adú” i la possibilitat de jugar al Joc “The Real Pursuit” que fa reflexionar sobre casos reals de persones sol·licitants d’asil i/o refugi.

Adjudicació dels treballs d'intervenció arqueològica al solar on ha d’anar el Parc Circular Mataró-Maresme

El Consorci de Residus del Maresme, del qual Mataró en forma part, i l’empresa Baula Arqueologia SL han firmat dimecres 13 d’octubre el contracte per a la intervenció arqueològica al jaciment de Ca la Madrona en el marc dels treballs de la primera fase del Parc Circular Mataró-Maresme. Els treballs de camp a la parcel·la, que es preveu que comencin a finals de mes i tenen una durada prevista de quatre mesos, permetran conèixer l’abast, qualitat i valor de les troballes i l’impacte que aquestes poden tenir en la construcció del Parc.

L’Oficina d’Orientació Educativa es posa en marxa per orientar la ciutadania al llarg de la vida

Reduir la taxa d’abandonament escolar, millorar l’equitat educativa i donar una resposta a la necessitat d’acompanyament acadèmic al llarg de la vida són els principals objectius de l’Oficina d’Orientació Educativa de Mataró. El nou servei es troba a l’edifici de Tres Roques, a la planta baixa, on es fa atenció personalitzada a tota la ciutadania en matèria educativa amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els Jocs Escolars es reprenen al 100% per al curs 2021-2022

El dissabte 23 d’octubre s’iniciaran oficialment els Jocs Escolars de Mataró amb la participació de 850 alumnes que formen 84 equips inscrits a futbol sala, poliesportiu, voleibol i handbol. En esports individuals se suma el judo com a novetat i continuaran els escacs, la natació, el patinatge i el tennis taula amb 350 alumnes participants. La principal novetat aquest curs és la tornada a la normalitat amb 23 jornades on hi participaran alumnes de 26 escoles de la ciutat.

Compte enrere per a la celebració de RECUWASTE 2021

El congrés internacional de referència en la gestió dels residus i recursos tindrà lloc a Mataró durant els propers dies 26 i 27 d’octubre. Les conferències i taules rodones, a càrrec d’experts d’alt nivell, es complementaran amb una exposició de maquinària de serveis públics, una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i l’oportunitat de conèixer el futur arc Circular Mataró- Maresme.

Les persones joves de Mataró poden optar a una subvenció municipal extraordinària per pagar el lloguer

L’Ajuntament ha aprovat una convocatòria extraordinària de subvenció per afavorir l’emancipació de les persones joves mitjançant ajuts per pagar el lloguer de l’habitatge habitual. Les sol·licituds s’han de presentar del 2 al 15 de novembre i la subvenció serà per un màxim del 50% del preu del lloguer sense que aquesta sigui incompatible amb les existents d’altres administracions.

El Servei Integral de Protecció de l’Habitatge (SIPH) ha atès 359 casos en el primer any de funcionament

Aquest servei d’informació, assessorament i intermediació en matèria d’habitatge té un caràcter preventiu per aconseguir que la ciutadania no perdi el seu habitatge habitual. En el primer any de funcionament el SIPH ha tramitat 359 expedients amb un 42% de casos resolts, la majoria de lloguers entres particulars. També s’han gestionat intermediacions hipotecàries i de lloguer amb grans tenedors.

El projecte Lloguem es dota d’un Consell Assessor en polítiques d’habitatge i innovació en polítiques públiques

El projecte Lloguem / Yes, We Rent!’ enceta aquest mes d’octubre una nova etapa. Després de la posada en marxa de la cooperativa de llogaters al gener del 2021 i de la captació dels primers habitatges, el projecte es dota ara d’un Consell Assessor format per nou experts de renom internacional en matèria d’habitatge i innovació en polítiques públiques.

Mataró presenta l’espai web dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El web www.mataro.cat/ods és una eina nova amb vocació pedagògica, divulgativa i informativa que s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de Mataró per aconseguir l’assoliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS són 17 objectius establerts per les Nacions Unides que cal assolir entre tots abans del 2030 i que inclouen grans qüestions com l’eradicació de la pobresa, les desigualtats, el canvi climàtic o l’ocupació digna, entre d’altres.