Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

L’Ajuntament de Mataró estrena un sistema innovador de control d’aforament al Mercat de la Plaça de Cuba

Des de finals de desembre l’aforament al Mercat de la Plaça de Cuba està controlat per un nou sistema tecnològic innovador. L’Ajuntament ha pogut implementar aquest sistema gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 17.058,82 € destinada a la digitalització dels mercats en temps de COVID 19, concretament per a la implantació de sistemes tecnològics de control d’aforament i comptatge dels mercats municipals.

Mataró deixa enrere el confinament local a partir d’avui 8 de febrer

Del 8 al 21 de febrer, segons el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), es modifiquen algunes de les restriccions que van entrar en vigor el passat mes de gener per lluitar contra la propagació de la Covid-19. La principal és que la mobilitat passar a ser comarcal; s’amplia en una hora la franja d’obertura dels restaurants, bars i cafeteries; els equipaments esportius tancats poden obrir amb un 30 % d’aforament i les llibreries podran estar obertes els caps de setmana. L’incompliment de les restriccions pot comportar denúncies que a Mataró superen les 3.700 des de juliol del 2020.

El TecnoCampus impulsa una Càtedra sobre economia circular

El TecnoCampus va presentar divendres passat 5 de febrer la que és la tercera càtedra universitat-empresa que es posa en marxa des de la inauguració del parc. Es tracta de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, que s’afegeix a les ja existents: en Envelliment i Qualitat de Vida i en Economia Social i Cooperativa.

Mataró acull el 3r Congrés sobre polítiques locals LGTBI de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

L’Ajuntament de Mataró, com a membre de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, organitza els dies 25 i 26 de febrer el primer Congrés sobre Polítiques Locals LGTBI del municipi. El programa compta amb persones expertes en la promoció de la diversitat de gènere a l’escola infantil, en l’acompanyament dels adolescents LGTBI, en l’avaluació de les polítiques feministes i LGTBI i en la visibilització de la realitat de les persones intersex amb la diversitat del desenvolupament sexual i l’eradicació d’estigmes i prejudicis. El programa oficial comptarà amb un seguit d’activitats paral·leles dels àmbits cultural i socioeducatiu.

El Consell Econòmic i Social de Mataró fa balanç de la seva activitat al 2020 i apunta les prioritats d’acció per al 2021

L’emergència provocada per la pandèmia de la Covid-19, i especialment l’estat d’alarma i el confinament, han condicionat en l’últim any el pla de treball previst pel Consell Econòmic i Social de Mataró, que s’ha centrat principalment en ajudar a definir i impulsar mesures de xoc, urgència i reactivació econòmica a la ciutat. El consell preveu reprendre al 2021 el seu pla de treball.

Mataró busca actors i actrius joves per a una producció teatral pròpia sobre el desig i el plaer

La regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI i la regidoria de Cultura, a través de l’Aula de Teatre, posen en marxa un projecte teatral de creació pròpia al voltant de la temàtica del desig i el plaer que està previst que s’estreni en el marc de la campanya del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, el 28 de juny. Ara es busquen dos actrius i dos actors no professionals, d’entre 18 i 29 anys, per començar l’obra que comptarà amb el dramaturg Pere Anglas i l’assessor LGTBI, Abel Huete.

Mataró celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna posant l’accent en la llengua mandinga

Al voltant del 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna, l’Ajuntament organitza un seguit d’activitats per posar en valor el patrimoni lingüístic de la ciutat. A Mataró viuen persones de més de 120 nacionalitats diferents i s’hi parlen més de 120 llengües diferents. Enguany les propostes, que van del 8 de febrer al 6 de març, giren al voltant de la llengua mandinga, la llengua materna d’un 3% de la població de Mataró.

L’Ajuntament contracta onze dones en situació d’atur a través del programa Treball i formació del SOC

Aquest matí s’ha donat la benvinguda a les onze dones que ha contractat l’Ajuntament mitjançant la convocatòria del programa Treball i Formació promogut pel SOC, en la línia DONA. Aquest programa està subvencionat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i està cofinançat pel Fons Social Europeu.