Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró presenta el llibre “El subministrament d’aigua a Mataró, una mirada als últims quatre-cents anys de gestió”

Escoltar

Aigües de Mataró presenta el llibre “El subministrament d’aigua a Mataró, una mirada als últims quatre-cents anys de gestió”

El llibre, escrit per Rafael Montserrat és una edició commemorativa del centenari d’Aigües de Mataró

Rafael Montserrat durant la seva intervenció. A l'esquerra, Manuel Mas. Foto: AMSA
Rafael Montserrat durant la seva intervenció. A l'esquerra, Manuel Mas. Foto: AMSA

Aigües de Mataró ha presentat el llibre "el subministrament d'aigua a Mataró, una mirada als últims quatre-cents anys de gestió", escrit per Rafael Montserrat, que va ser director-gerent de la companyia entre els anys 1980 i 2010. L’edició s’emmarca en els actes per commemorar el Centenari d'Aigües de Mataró.

El llibre retrata l'evolució d'un servei bàsic com és l'accés a l'aigua, i com aquest servei ha anat lligat al desenvolupament de la ciutat de Mataró durant els últims quatre-cents anys. L’obra es converteix en un testimoniatge de les persones que han fet possible aquest servei al llarg del temps.

Rafael Montserrat fa un repàs, de manera profunda, dels fets històrics més destacats, des de la manca de recursos per garantir l'abastament d'aigua a la ciutat a les diferents solucions que es van anar trobant al llarg dels segles, amb els diferents transvasaments, i de com la manca de fonts públiques i el subministrament intermitent en alguns barris van condicionar el creixement de la ciutat.

També explica com, a principis del segle XX, el 28 de març de 1922 es va constituir la societat "Aguas de Argentona a Mataró, Sociedad Anónima", els seus intents de municipalització, com va ser confiscada durant la Guerra Civil i la seva evolució fins a convertir-se en una Societat Municipal i el que ara coneixem com a Aigües de Mataró, SA.

Aquest 2022 se celebraran cent anys de la creació d’Aigües de Mataró. AMSA vol aprofitar l'ocasió per repassar la història de la companyia, donar-la a conèixer a la ciutat i plantejar els nous reptes de futur.

La presentació del llibre es va emetre en streaming ahir dimecres 19 de gener, i va comptar amb la presència de l'autor, del president del Consell d'Administració, Manuel Mas, de l'historiador Joan Giménez Blasco i de l'alcalde de Mataró, David Bote, qui va presidir i cloure l’acte.



Galeria d'Imatges