Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament dels carrers de Sant Cugat, de Javier Castaños, de Passadena i la ronda de Francesc Macià

Escoltar

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament dels carrers de Sant Cugat, de Javier Castaños, de Passadena i la ronda de Francesc Macià

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), va començar el dilluns 28 de novembre.

Canonades al carrer de Sant Cugat per a la realització de l'obra. Foto: Aigües de Mataró
Canonades al carrer de Sant Cugat per a la realització de l'obra. Foto: Aigües de Mataró

Els treballs contemplen la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua a la ronda de Francesc Macià, en el tram comprès entre el carrer de Rosa Sensat i el carrer de Sant Cugat; el carrer de Sant Cugat, en el tram comprès entre la ronda de Francesc Macià i el carrer de Pepeta Moreu; carrer de Javier Castaños en el tram comprès entre la ronda de Francesc Macià i el carrer de Pepeta Moreu, i el carrer de Pasadena, al barri de Pla d’en Boet.

Les obres consisteixen en la instal·lació de 332 metres lineals de noves canonades de diferents materials i diàmetres. També s’instal·laran vàlvules de maniobra i descàrregues necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa.

En el transcurs de l’obra, per minimitzar l’impacte en la continuïtat del servei, s’instal·laran canonades provisionals per donar servei als abonats mentre es realitza la retirada dels elements de la xarxa actual i la instal·lació de la nova.

En les instal·lacions d’abastament, la rasa es realitzarà per trams i majoritàriament per la vorera, exceptuant els trams on hi ha creuaments de carrers. La circulació de vehicles es veurà afectada  en els dos creuaments projectats al carrer de Sant Cugat i al carrer de Pepeta Moreu (3 a 4 dies) i només s’ocuparà la part del creuament i es deixarà l’entrada al carrer per l’altre banda no afectada. Per altra banda, les afectacions per la retirada de la xarxa existent seran molt puntuals, amb un termini de 4 hores per cada tram.

Les obres es realitzaran per fases per minimitzar afectacions i de manera que sempre hi hagi pas habilitat per als vianants.

La reposició de la vorera es farà majoritàriament amb panot. Per garantir la continuïtat dels paviments existents, la reposició de les rases es farà amb materials de les mateixes característiques dels que hi ha ara.

Els treballs comprenen l’obra civil, adjudicada a l’empresa Catalana Empordanesa, de Serveis, SL,  per un import de 89.197,72 € (IVA inclòs), i l’obra mecànica que realitza Aigües de Mataró per un import de 101.937,74 € (IVA inclòs). L’actuació té una durada prevista d’onze setmanes.


Publicat a