Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arranquen els Premis Antena TrenLab per impulsar projectes emprenedors que apostin per la mobilitat sostenible

Escoltar

Arranquen els Premis Antena TrenLab per impulsar projectes emprenedors que apostin per la mobilitat sostenible

El programa, dotat amb 150.000€, donarà suport a quatre startups amb solucions innovadores per a la digitalització de les estacions, la satisfacció del client, l'aplicació 3D i altres tecnologies disruptives que ajudin a imaginar nous escenaris de mobilitat.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, els Premis Antena TrenLab neixen en el marc de col·laboració entre Renfe, l'Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus per a l'establiment del primer node d'una xarxa d'antenes especialitzades en solucions i tecnologia aplicades al sector de la mobilitat.

Aquesta primera antena serà un nou espai d'innovació oberta i emprenedoria territorial en mobilitat sostenible i obrirà les portes al parc tecnològic TecnoCampus aquesta tardor.

Els Premis Antena TrenLab, amb una dotació de 150.000€, tenen com a objectiu impulsar solucions innovadores que resolguin els desafiaments del sector ferroviari. Cada any s'escolliran quatre projectes emprenedors que entraran en un programa d'acceleració de sis mesos que inclou la possibilitat de testejar la solució al territori de Mataró i el Maresme.

La convocatòria estarà oberta del 21 de setembre fins al 27 d'octubre.

Es busquen idees i projectes innovadors, tecnològics i sostenibles que responguin als següents quatre desafiaments de Renfe:

  • Reptes operatius:
    • Smart Railway Station: dirigit a impulsar solucions tecnològiques a les estacions que permetin oferir als clients de Renfe Rodalies més informació de valor sobre l'entorn dels seus desplaçaments.
    • Customer Hapiness: es busquen startups que ajudin a millorar la interacció constant amb el client i permetin implementar millores en el servei i en l'operativa diària de Renfe Rodalies.
    • 3Drail: es busquen solucions que explorin com introduir la tecnologia d'impressió 3D per a la seva adopció en el sector ferroviari com a alternativa competitiva i sostenible als mètodes de fabricació tradicionals.
  • "Keep it Open!": es valoraran startups disruptives que desenvolupin solucions encara no implementades àmpliament en el sector ferroviari basades en noves tecnologies (metavers, realitat virtual, robòtica etc.) o tendències (computació quàntica, drons, etc.).

Els premis es lliuraran a finals de novembre durant la tradicional Nit de l'Emprenedoria, que anualment se celebra a Mataró, organitzada pel TecnoCampus i l'Ajuntament de la ciutat, i en el transcurs de la qual es lliuren també els premis Creatic.

Els quatre projectes premiats rebran la següent aportació econòmica per desenvolupar les seves solucions:

  • Reptes operatius, que tindran una dotació de 40.000€ cadascun. Per optar a aquesta categoria cal disposar d'un mínim producte viable.
  • "Keep it Open!", el projecte guanyador rebrà 30.000€.

També tindran accés al parc TecnoCampus i un lloc de treball propi a la seu de l'Antena TrenLab, ubicada al mateix parc, per desenvolupar el projecte empresarial guanyador durant un màxim de sis mesos i tenir la possibilitat de testejar-lo. A més a més, estaran assessorats per una xarxa d'experts i mentors en mobilitat durant el programa d'acceleració que començarà el 15 de gener de 2023. Es donarà suport a la recerca d'inversió, així com a la promoció del projecte.

A partir del dijous 29 de setembre i fins el 20 d’octubre, totes les persones interessades podran participar de les sessions virtuals informatives "Info Days", per resoldre possibles consultes sobre la convocatòria i el programa d'acceleració associat. Aquestes tindran lloc cada dijous fins al tancament de la convocatòria i s'anunciaran en la web.

 

 

 

Publicat a