Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya policial per vetllar per la tinença responsable d’animals domèstics

Escoltar

Campanya policial per vetllar per la tinença responsable d’animals domèstics

La Policia Local està duent a terme una campanya per detectar infraccions en el compliment de la normativa.

Durant aquesta setmana, la Policia Local està duent a terme una campanya que té per objectiu vetllar per la tinença responsable d’animals domèstics i sancionar aquelles conductes que suposin un incompliment de l’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals. L’objectiu és garantir que els propietaris de gossos compleixen les obligacions legals corresponents i fomentar uns bons hàbits cívics que permetin millorar la convivència.

En cas de no tenir el gos censat i/o de no disposar de la targeta on s’acredita el cens, es lliurarà un full de sol·licitud d’inscripció del cens caní que es podrà remetre en el termini de 10 dies al Servei de Salut Pública (avinguda de Josep Puig i Cadafalch, 101), a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OFIAC) de l’Ajuntament (La Riera, 48), del Centre Cívic Rocafonda-El Palau (carrer de Santiago Rusiñol, 23); o del Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82).

També s’informa als propietaris i/o portadors dels animals de l’obligatorietat de tenir l’animal perfectament identificat, mitjançant microxip homologat, tatuatge o placa identificativa.

Es vigilarà i denunciarà els tenidors d’animals que incompleixin qualsevol normativa, especialment els qui cometin infraccions greus o molt greus com:

-Portar el gos sense lligar a la via pública fora dels llocs autoritzats, i en qualsevol lloc si es tracta d’un gos potencialment perillós.

-Miccions de gossos a les façanes d’edificis, mobiliari urbà i elements arquitectònics ornamentals i monuments, així com a les zones d’esbarjo per a infants, o no diluir amb aigua les miccions a la via o espai públic.

-Deposicions a la via pública que no siguin recollides.

-Accés dels gossos a zones d’ús infantil o senyalitzades per a infants.

-Portar un gos potencialment perillós deslligat, sense morrió, sense llicència municipal o sense assegurança.

Les sancions per incomplir l’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals oscil·len entre els 100 i els 750 euros en el cas d’infraccions lleus; dels 751 fins als 1500 euros en cas d’infraccions greus; i dels 2.500 fins als 15.000 euros si la infracció està tipificada com a molt greu.

Publicat a