Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carrers de sentit únic, rotondes i més aparcament per millorar mobilitat i seguretat viària al polígon Pla d’en Boet

Escoltar

Carrers de sentit únic, rotondes i més aparcament per millorar mobilitat i seguretat viària al polígon Pla d’en Boet

Es preveu que els treballs comencin el 14 de novembre amb un pressupost superior al mig milió d’euros. Estan finançats en part pels ajuts europeus Next Generation.

Es construiran rotondes a les cruïlles del polígon. Foto: Ajuntament
Es construiran rotondes a les cruïlles del polígon. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, i el segon tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, van explicar ahir a empresaris del polígon Pla d’en Boet, en què consistiran les obres. La reunió informativa va tenir lloc al centre Cívic Pla d’en Boet.

Es preveu que els treballs comencin el 14 de novembre. Les obres de millora de la mobilitat i la seguretat viària al polígon Pla d’en Boet tenen els següents objectius:

- Millorar la seguretat viària dels usuaris de la via pública, independentment del mode de transport que utilitzin i fent especial atenció als vianants.

- Disminuir la velocitat dels vehicles.

- Clarificar la prioritat de pas a les cruïlles.

- Facilitar l’accessibilitat, les maniobres i les operacions de càrrega i descàrrega dels vehicles pesants propis de l’activitat industrial.

- Ordenar el trànsit i l’aparcament.

En general, els carrers del polígon passaran a ser d’un únic sentit de circulació i es construiran rotondes de 10 metres de diàmetre a 9 cruïlles. Es crearan més de 100 noves places d’aparcament en semibateria als carrers on l’amplada ho permeti.

Així mateix està previst l’asfaltat dels carrers de Josep M. Batista i Roca i de Manuel Serra i Moret. També es modificarà la regulació semafòrica dels carrers de Pablo Iglesias i de Francesc Layret, i s’implantarà la nova senyalització vertical i horitzontal.

Les actuacions tindran una durada prevista de 6 mesos. Les obres, adjudicades a la UTE formada per les empreses DEUMAL i VIALSER per un pressupost de 507.568,37 € (IVA inclòs), estan finançades en part per ajuts europeus Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat.


Actuacions anteriors al polígon

L’Ajuntament ja va fer diferents intervencions al polígon en el marc del Pla d’Acció Integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent. Llavors es va comptar amb un pressupost proper als 2 milions d’euros i es van fer intervencions en voreres, asfaltat, passos de vianants, senyalització, etc.

L’ús intensiu del polígon, tant per l’activitat econòmica que s’hi desenvolupa com per altres usos, fa necessari seguir actuant, ara per facilitar una mobilitat més endreçada i segura per a tothom.



Galeria d'Imatges

Publicat a