Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la instal·lació d’un edifici modular a Can Marfà per ampliar el Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana

Escoltar

Comença la instal·lació d’un edifici modular a Can Marfà per ampliar el Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana

L’ampliació resoldrà provisionalment les necessitats d’espai d’aquest Casal dotant-lo d’una sala diàfana. En paral·lel, el Pressupost 2023 preveu una partida per adquirir un nou local per traslladar l’equipament.

Treballs per a la instal·lació de l'edifici modular. Foto: Ajuntament
Treballs per a la instal·lació de l'edifici modular. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va començar la setmana passada la instal·lació del mòdul al recinte de Can Marfà. Se situarà a la cruïlla del Camí Ral amb el carrer de Jordi Joan, i tindrà una superfície útil total de 130,48 m2.

L’ampliació dotarà el Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana d’una sala diàfana per acollir activitats (109 m2 de superfície útil), dos lavabos accessibles des de l’exterior i un petit magatzem. L’espai tindrà l’aïllament acústic i tèrmic necessari, i un revestiment exterior que adequarà l’aparença de l’edifici modular a l’entorn on estarà ubicat.

Els treballs també contemplen l’adequació del solar, fonaments i noves escomeses per a l’edifici modular. Així mateix, es preveu modificar, sanejar, refer parcialment i pintar el mur del carrer de Jordi Joan, que té interès històric ja que formava part de la façana del nucli fabril de Can Marfà.

Les obres estan adjudicades a l’empresa Forjados y estructura de hormigón ONE, SL per un import de 462.628,94 € (IVA inclòs) i un termini d’execució de 6 mesos.

El Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana dona servei a unes 600 persones usuàries d’activitats per a la gent gran al barri, xifra que creix cada any. L’equipament comparteix ara amb l’Associació de Veïns de l’Havana i Rodalies dos espais de 87,60 i 69,76 m2. L’Ajuntament té previst des de fa anys traslladar aquest Casal a una nova ubicació, però fins que no es disposi i habiliti del local adient per allotjar aquest ús s’ha optat per l’ampliació com a solució provisional.