Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants de Mataró del curs 2022-2023 es constitueix amb la participació de 21 escoles i 42 alumnes

Escoltar

El Consell d’Infants de Mataró del curs 2022-2023 es constitueix amb la participació de 21 escoles i 42 alumnes

La vuitena edició del Consell d’Infants, del curs 2022-2023, s’ha constituït amb la participació de 21 escoles, dues més que l’any passat, i la participació de 42 alumnes de cinquè i sisè de primària. El tema que treballaran durant tot el curs serà la pobresa que ha estat triat mitjançant votació a ma alçada.

Un moment de les votacions que s'han fet a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Foto: Albert Canelejo
Un moment de les votacions que s'han fet a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Foto: Albert Canelejo

El Consell d’Infants de Mataró s’ha constituït avui, 28 de novembre, en la seva vuitena edició al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Hi han participat 42 alumnes de 21 escoles que han estat rebuts pel regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell qui els ha donat les gràcies per participar i els ha animat a treballar en grup durant tot el curs en aquest projecte.

L’acte se celebra al voltant del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el 20 de novembre, data en la què es va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants i que enguany arriba als 32 anys.

Les escoles participants són: Escola Meritxell; Àngela Bransuela; Angeleta Ferrer; Anxaneta; Balmes; Camí del Cros; Camí de Mig; Cirera; Cor de Maria; El Turó; GEM; Germanes Bertomeu; Joan Coromines; Josep Montserrat; Mare de Déu de Lourdes; Maria Mercè Marçal; Maristes Valldemia; Marta Mata; Montserrat Solà; Rocafonda i Vista Alegre.

L’alumnat i el professorat de les escoles treballaran durant el curs el tema de la pobresa (el malbaratament de menjar, les famílies que passen gana, fam 0, la pujada dels preus en la vida general, el repartiment de riqueses i les guerres, les ocupacions i les famílies vulnerables, els habitatges socials o espais d’acollida. La tria de la temàtica s’ha fer per votació entre els temes propostes pel mateix alumnat i l’opció guanyadora ha comptat amb 9 vots favorables.

Les propostes votades són de 7 àrees temàtiques:

-Discriminacions: 3 vots

-Pobresa: 9 vots

-Ciutat Sostenible: 1 vot

-Millora d’equipaments (parcs, esports, places, platja, patis escoles...): 5 vots

-Seguretat: 2 vots

-Pantalles, xarxes socials i addicions: 1 vot

-Neteja de la ciutat: 0 vots.

A partir de la seva constitució, el Consell d’Infants de Mataró es reuneix vàries vegades durant el curs per conèixer aspectes relacionats amb el tema a tractar i per poder debatre i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes es recullen i es traslladen a l’Ajuntament en l’acte de cloenda que se celebra al mes de juny en un acte públic.

Publicat a