Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El procés de reflexió compartida Mataró Agenda 2030 enceta el torn dels debats oberts a la ciutadania

Escoltar

El procés de reflexió compartida Mataró Agenda 2030 enceta el torn dels debats oberts a la ciutadania

El 31 de maig se celebra el primer dels debats del procés de reflexió Mataró Agenda Urbana 2030. Amb el títol “La salut més enllà de l'atenció sanitària. Els reptes de Mataró amb horitzó 2030" s’abordaran les diferents polítiques públiques en la salut de la població i els reptes de Mataró en aquest àmbit per a la propera dècada amb la participació en el debat de la comissionada d’aquesta àrea, Carolyn Daher. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que es farà el 31 de maig, a les 18h, a l’Espai Mataró Connecta.

El Mataró Agenda Urbana 2030 és el procés de reflexió compartida orientat a la innovació i a l’aprenentatge impulsat per l’Ajuntament de Mataró que ha de permetre detectar quins són els nous reptes estratègics i missions de la ciutat a mig i llarg termini, partint com a base de l’Estratègia Mataró 2022.

Per cadascuna de les dimensions definides s’han realitzat, durant els mesos d’abril i maig, fòrums amb els 5 comissionats i amb la participació d’una cinquantena de persones expertes en els diferents àmbits de treball i que tenen vinculació amb la ciutat de Mataró. Els àmbits d’aquest procés de reflexió són Ciutat Inclusiva; Ciutat Intel·ligent i Connectada; Ciutat Resilient; Ciutat Saludable i Ecològica i Ciutat Pròspera.

D’aquests fòrums han sorgit diferents reptes amb l’objectiu de definir quina ciutat volem amb la mirada posada a l’horitzó 2030. Aquestes reflexions es poden consultar al web www.decidimmataro.cat on també es poden fer aportacions perquè tot es pugui incorporar en el Pla d’Acció de Mataró Agenda Urbana 2030.

Aquestes aportacions de la ciutadania es pot fer a través d’aquest web i també amb la participació dels debats sobre aquestes temes específics. El primer debat, obert a la ciutadania, porta com a tíol: “La Salut més enllà de l’atenció sanitària. Els reptes de Mataró amb horitzó 2020”  que tindrà lloc el proper 31 de maig a l’espai Mataró Connecta, a partir de les 18h. Els participants que conduiran el debat són:

-Carolyn Daher, Comissionada de l'àmbit Ciutat Ecològica i Saludable de l'Agenda Urbana Mataró 2030 i Coordinadora de la Iniciativa de planificació urbana Medi ambient i Salut de ISGloblal.

-Emili Burdoy, Director d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme.

-Helena Díaz, Treballadora Social del CAP Rocafonda.

-Josep Lluís de Peray, Consultor de Amb Salut, encarregat de l'elaboració del Pla Local de Salut.

Els propers debats se celebraran durant els mesos de juny i juliol.