Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa d’activitats del 25N se centra en les violències masclistes digitals

Escoltar

El programa d’activitats del 25N se centra en les violències masclistes digitals

Al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violències envers les dones, Mataró compta amb un programa d’activitats que enguany posa l’accent en les violències masclistes digitals, un fenomen creixent i sovint invisibilitzat. L’objectiu de les activitats, dirigides a tota la ciutadania, és que les dones puguin desenvolupar lliurement la seva vida en tots els àmbits, també en el digital.


El programa d’activitats del 25N a Mataró inclou més de 15 propostes entre exposicions, teatre, xerrades, accions i altres propostes que es portaran a terme durant el mes de novembre sota el lema “La violència digital no és virtual, és real”. L’objectiu d’aquesta campanya és visibilitzar les violències masclistes en entorns digitals i contribuir a la seva eradicació per aconseguir que totes les dones puguin desenvolupar lliurament la seva vida en tots els àmbits, també en el digital.

Les violències masclistes digitals, sovint invisibilitzades, són un fenomen creixent, d’abast mundial, i una forma d’atac que s’amplifica i facilita a través de les tecnologies de la informació i la comunicació, especialment d’internet i les xarxes socials. Es tracta d’agressions que, soles o en combinació amb d’altres, atempten greument contra el dret més elemental de les dones: la seva llibertat.

 

La programació

Les diferents activitats proposades han estat organitzades per les entitats del Consell municipal d’Igualtat, Feminisme i LGTBI i el Servei d’Igualtat i Diversitat ciutadana juntament amb d’altres servies i entitats de la ciutat.

Entre les activitats destaquen la xerrada “Les violències masclistes digitals són reals i ens afecten” a càrrec de l’advocada penalista, docent i activista catalana, Laia Serra, que es realitzarà el 21 de novembre, a les 19h, a l’Espai Mataró Connecta amb interpretació de llengua de signes.

El 25N, davant de l’Ajuntament, es portarà a terme la lectura del manifest a càrrec de Teixit de Dones i també es farà una acció de rebuig contra les violències masclistes amb La Nave dance Estudio.

Una altra de les activitats del programa arriba el 4 de desembre amb l’obra de teatre que es farà al Cafè Nou de la mà de la companyia La Viciosa que presenta la peça “Qui no s’atreveix a tremolar”, un viatge oníric en la decisió de ser mares o no, travessat per l’herència dels abusos intrafamiliars.

Publicat a