El programa de formació “Arrelem” arriba a la 4a edició dedicat als vivers sostenibles i a la floricultura
El programa de formació professionalitzadora “Arrelem” es consolida amb la 4a edició consecutiva que es porta a terme a Mataró i que enguany està dedicat a la floricultura i als vivers sostenibles. Aquest curs està dirigit a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social.
En aquesta 4a edició del programa de formació professionalitzadora “Arrelem” participen 17 persones joves, d’entre 18 i 29 anys, que fan les classes teòriques a l’Espai Jove Cerdanyola i les pràctiques al Viver Municipal de l’Ajuntament de Mataró. L’objectiu del programa és millorar l'ocupabilitat de persones joves en situació de vulnerabilitat per contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.
En aquesta edició, al igual que en l’anterior, la formació és de l’àmbit de la floricultura i els vivers sostenibles. Les dues primeres edicions van ser sobre el sector agroecològic i la part pràctica es va fer a les Cinc Sénies.
Es tracta d'una formació de 210 hores dividida en 114 hores de competències bàsiques, lingüístiques i digitals, 66 hores de formació professionalitzadora en l’àmbit de la Floricultura i Viverisme Sostenibles i Floristeria i 30 hores de pràctiques no laborals a empreses de la comarca. En aquestes 66 hores de formació professionalitzadora s’ofereix una part teòrica (dimarts) i una part pràctica (dijous), la qual es porta a terme en el viver municipal per part d'una formadora extern.
50% en situació d’ocupabilitat
El seguiment que es fa de les persones joves que participen en aquesta formació específica i molt concreta mostra que el 50% dels participants es troben en situació d’ocupabilitat. Les xifres de la 2a i 3a edició mostren que del total de 27 joves participants: 13 treballen, 3 han reprès els estudis i 11 no treballen. D’aquests 11 que no treballen, alguns fan cursos d’idiomes de català i castellà i també d’altres es troben en el procés de regularització administrativa.
Els sectors on han trobat feina, de més a menys persones ocupades, són la restauració, la indústria i també l’agricultura i la ramaderia.
Publicat a
Educació
Joventut