Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de formació “Arrelem” arriba a la 4a edició dedicat als vivers sostenibles i a la floricultura

Escoltar

El programa de formació “Arrelem” arriba a la 4a edició dedicat als vivers sostenibles i a la floricultura

El programa de formació professionalitzadora “Arrelem” es consolida amb la 4a edició consecutiva que es porta a terme a Mataró i que enguany està dedicat a la floricultura i als vivers sostenibles. Aquest curs està dirigit a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Els alumnes en una de les classes pràctiques al Viver Municipal.
Els alumnes en una de les classes pràctiques al Viver Municipal.


En aquesta 4a edició del programa de formació professionalitzadora “Arrelem” participen 17 persones joves, d’entre 18 i 29 anys, que fan les classes teòriques a l’Espai Jove Cerdanyola i les pràctiques al Viver Municipal de l’Ajuntament de Mataró. L’objectiu del programa és millorar l'ocupabilitat de persones joves en situació de vulnerabilitat per contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

En aquesta edició, al igual que en l’anterior, la formació és de l’àmbit de la floricultura i els vivers sostenibles. Les dues primeres edicions van ser sobre el sector agroecològic i la part pràctica es va fer a les Cinc Sénies.

Es tracta d'una formació de 210 hores dividida en 114 hores de competències bàsiques, lingüístiques i digitals, 66 hores de formació professionalitzadora en l’àmbit de la Floricultura i Viverisme Sostenibles i Floristeria i 30 hores de pràctiques no laborals a empreses de la comarca.  En aquestes 66 hores de formació professionalitzadora s’ofereix una part teòrica (dimarts) i una part pràctica (dijous), la qual es porta a terme en el viver municipal per part d'una formadora extern.

                                                                             
50% en situació d’ocupabilitat

El seguiment que es fa de les persones joves que participen en aquesta formació específica i molt concreta mostra que el 50% dels participants es troben en situació d’ocupabilitat. Les xifres de la 2a i 3a edició mostren que del total de 27 joves participants: 13 treballen, 3 han reprès els estudis i 11 no treballen. D’aquests 11 que no treballen, alguns fan cursos d’idiomes de català i castellà i també d’altres es troben en el procés de regularització administrativa.

Els sectors on han trobat feina, de més a menys persones ocupades, són la restauració, la indústria i també l’agricultura i la ramaderia.

Publicat a