Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa municipal d’activitat física per a la gent gran ha començat el curs 22-23 amb total normalitat

Escoltar

El programa municipal d’activitat física per a la gent gran ha començat el curs 22-23 amb total normalitat

L’Ajuntament de Mataró fa més de 20 anys que impulsa i organitza el Programa municipal d’activitat física per a gent gran (majors de 60 anys) per contribuir a la salut, benestar i felicitat dels seus usuaris. Les sessions comencen al setembre i finalitzen al mes de juny, com el curs escolar, i van dirigides a persones majors de 60 anys de la ciutat.

Aquest grup fa esport cada dimarts i dijous a partir de les 15.30 h.
Aquest grup fa esport cada dimarts i dijous a partir de les 15.30 h.


Les instal·lacions que es fan servir per portar a terme aquestes classes esportives i de salut són diverses perquè la població pugui disposar d’un grup a prop de casa. En concret aquest curs 2022-2023 es faran al Pavelló municipal Teresa Maria Roca, al barri de Cirera; a la pista exterior Remigio Herrero a Cerdanyola; al Casal municipal de la Gent Gran Oriol Batista a la part nord de Cerdanyola; al Centre Cívic de Rocafonda-El Palau; al Centre Cívic Gatassa; a la pista exterior del Poliesportiu municipal Eusebi Millan, al Centre Civic Cabot i Barba i al Poliesportiu municipal Euskadi al barri de La Llàntia. Precisament en aquest darrer equipament municipal, la regidora d’Esports, Bea Delgado, va presentar ahir, 4 d’octubre, el programa municipal d’activitat física per a la gent gran.

Els grups que s’ofereixen són dilluns i dimecres o dimarts i dijous amb sessions d’una hora de durada i amb entre 15 i 25 participants. A banda de les sessions regulars que s’organitzen per trimestres coincidint amb el curs escolar també hi ha activitats d’estiu, extraordinàries com sortides i la celebració de determinades festivitats i activitats comunitàries.

En aquesta temporada han començat 16 grups amb 235 usuaris i també hi ha 30 usuaris d’un grup online, una modalitat que va iniciar-se duran la pandèmia i que ara conviu amb la presencialitat.

Alguns dels objectius d’aquesta iniciativa municipal són crear l’hàbit de l’activitat física, contribuir a la millor de l’autonomia dels participants, el coneixement del propi cos, contribuir a la interrelació dels usuaris i usuàries de forma que el programa esdevingui una eina per a la comunicació, la socialització i l’esbarjo.

A banda d’aquesta programa específic, que té un cost de 10,51 € amb el Carnet Blau o de 15,39€ sense el carnet, l’Ajuntament també ofereix altres activitats a les persones grans de la ciutat. Entre l’oferta municipal hi ha els cursets d’aiguagim, aiguamix i fitness aquàtic de la Piscina Municipal així com les activitats físiques que es poden fer a la xarxa de Casals Municipals de la Gent Gran de Mataró.

Publicat a