Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Lloguem! protagonista de les jornades “Joves i accés a l'habitatge”

Escoltar

El projecte Lloguem! protagonista de les jornades “Joves i accés a l'habitatge”

La darrera sessió de les jornades organitzades per l'Ajuntament de Mataró, conjuntament amb el Consell Comarcal del Maresme i Bloc Cooperatiu, posa Lloguem! com a exemple de solució a l’escassetat d’oferta de lloguer assequible a Mataró.

Imatge de la primera de les jornades que s'han celebrat al Cafè de Mar.
Imatge de la primera de les jornades que s'han celebrat al Cafè de Mar.

Les jornades "Joves i accés a l'habitatge" organitzades per l'Ajuntament de Mataró, conjuntament amb el Consell Comarcal del Maresme i Bloc Cooperatiu, han tancat aquest dimecres 15 de febrer parlant d’alternatives d’accés a l’habitatge. En aquesta línia, la cooperativa de llogateres Bloc Cooperatiu ha presentat el projecte Lloguem!

Nascut el 2018, una de les finalitats principals de Lloguem! és transformar el mercat de lloguer d’habitatge a Mataró oferint a les persones llogateres accés a un habitatge assequible i amb valors socials i solidaris. El projecte vol donar una nova vida a habitatges desocupats de la ciutat i fomentar que la ciutadania de Mataró tingui un major accés a l’habitatge oferint uns lloguers per sota del preu de mercat.

Durant la sessió s’ha presentat el projecte que actualment ja gaudeix d’un impacte notable a la ciutat i compta amb una setantena de sòcies per accedir a nous habitatges cooperatius de lloguer i una quarantena de pisos que ja estan en lloguer. Els responsables del projecte han incidit en què Lloguem! vol abordar en les regles del mercat de lloguer per aconseguir unes condicions de lloguer més justes entre propietàries i llogateres.

 

On s’ha presentat el projecte Lloguem! el 2021

Durant el 2021 el projecte Lloguem! es va presentar en diferents fòrums i jornades especialitzades sobre habitatge. Els tècnics del Servei d'Habitatge de l'Ajuntament de Mataró van participar al mes de març en la sessió “Actuacions per mobilitzar l'habitatge buit” organitzada per la Diputació de Girona; en la darrer jornada del Curing the Limbo d’Atenes que va tenir lloc a l’abril; en les jornades URBACT Transferències Urbanes que van tenir lloc al setembre a Madrid i en la jornada d’innovació “Habitatge Buit”  organitzada a València a l’octubre. El projecte també es va presentar a Castelló en el marc de les jornades “Polítiques Públiques i Vivenda Buida: El dret a l’habitatge enfront de l’especulació” al novembre i a tots els consells territorials de la ciutat. Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, va participar amb el projecte Lloguem! a la jornada organitzada l’octubre per la Diputació de Barcelona sobre col·laboració público-comunitària.

Publicat a